23 Martie 2021 publicat în Psihologie 85 share-uri

De cele mai multe ori, cel mai mare dușman al nostru suntem noi înșine. Putem avea probleme de care nu suntem conștienți, probleme care ne domină comportamentele și ne pot face să ne pierdem încredere în noi sau în anumite relații la care ținem.

de psihoterapeut Constantin Cornea

Care sunt semnele care ne pot da de înțeles că nu suntem în regulă?

1. Furia, ura, nervozitatea aproape permanentă - ce pot duce la conflicte aproape permanente cu ceilalți. Aceste conflicte pot conduce la rândul lor la: despărțire, șomaj, prieteni care se feresc de noi.

2. Deznădejdea, lipsa dorinței de a mai face ceva considerând că nimic nu mai are rost - pot fi semnele unei depresii ce se acutizează. Retragerea în sine, în casă sau fuga de societate pot fi un semnal de alarmă care ar trebui să ne dea de gândit că ceva nu este în regulă cu noi și că este cazul să apelăm la un specialist psihoterapeut, medic de familie, psihiatru sau preot.

3. Frica permanentă că ceva rău se poate întâmpla poate avea la bază o anxietate generalizată ce trebuie urgent tratată prin psihoterapie sau medicație, în funcție de gravitate

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

4. Atacurile de panică pot fi semnalul de alarmă dat de un corp și o minte care se simt sub presiune. Deseori, acestea pot fi confundate cu: atacul cerebral, atac de cord, senzația de moarte iminentă

Foto: De la Pixel-Shot /Shutterstock

5. Slăbesc sau mă îngraș excesiv într-o perioadă scurtă de timp. Pot avea la baza cauze medicale grave sau pot ascunde probleme psihice precum: depresie, anxietate, tulburare obsesiv-compulsivă

6. Gândurile sau planurile suicidare pot fi doar scenarii prin care dorim să atragem atenția sau pot reprezenta urgențe terapeutice. În cazul în care aveți astfel de gânduri sau știți pe cineva care are, este important în cel mai scurt timp să apelați la un medic sau psiholog.

7. Senzația de dedublare sau că vorbesc ori mă simt cumva în afara corpului

8. Senzația că aud voci, că sunt urmărit de cineva în permanență - pot fi tulburări psihotice ce necesită intervenția de urgență a unui medic psihiatru.

9. Adicțiile de: droguri, alcool, jocuri de noroc, dorința de a trăi senzații tari permanent pot perturba modul în care gândiți, vă comportați sau luați decizii importante.

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri