23 Martie 2021 publicat în Psihologie 85 share-uri

De cele mai multe ori, cel mai mare dușman al nostru suntem noi înșine. Putem avea probleme de care nu suntem conștienți, probleme care ne domină comportamentele și ne pot face să ne pierdem încredere în noi sau în anumite relații la care ținem.

10. Tulburările sexuale: lipsa libidoului, frigiditate, anorgasmie, tulburări erectile, ejaculare precoce

11. Tulburări ale somnului: somnolență, insomnie, somn întrerupt, coșmaruri

Elementele descrise mai sus sunt doar o parte din stările ce trebuie să ne dea de gândit. Oricând nu ne simțim în regulă este bine să apelăm la un specialist. Poate fi vorba de o problemă mai veche, de o traumă de care nu am scăpat, de o frică ce ne domină și pe care nu o putem depăși sau de un șoc post traumatic de care nu suntem conștienți. Un bun specialist ne poate identifica problemele, punându-ne un diagnostic clar, pentru a ști ulterior ce avem de făcut.

Este important să nu lăsăm aceste stări să se acutizeze, crezând că se vor rezolva de la natură. De cele mai multe ori. nu numai că nu se rezolva, ba din contra, se pot asocia și cu alte tulburări înrăutățindu-ne starea. Apelând la un specialist imediat ce nu ne simțim în regulă, putem scăpa repede și fără repercusiuni de problemă. Nu este nici pe departe un act de eroism să ne luptăm cu boli sau tulburări ce ne pot afecta viața pe termen lung sau pentru totdeauna. Ba din contră. Eroi suntem dacă ne rezolvăm problemele la timp, pentru a ne putea bucura de tot ce este mai frumos și bun pe lumea aceasta. În fond, viața este frumoasă și merită trăită!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Sursă foto fr si main: De la wavebreakmedia /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri