21 Ianuarie 2019 publicat în Psihologie 45 share-uri

Oprah ne învață tactica celor 3 întrebări care ne poate ajuta în orice situație.

Relațiile pe care le avem au un impact definitoriu în absolut fiecare aspect al vieților noastre. Calitatea relațiilor pe care le avem ne creează sistemul mintal și ne influențează stările emoționale. Oprah ne învață tactica celor 3 întrebări care ne poate ajuta în orice situație.

Cercetările arată că relațiile noastre cu ceilalți ne ajută să trăim mai bine, mai fericiți și mai mult – dar contează enorm cât de sănătoase sunt relațiile pe care le avem, căci în aceeași manieră, conexiunile cu ceilalți ne afectează viețile în moduri brutale.

Într-un celebru discurs pe care vedeta l-a ținut pentru absolvenții Stanford School of Business, Oprah Winfrey a vrut să le vorbească tinerilor despre acest aspect important al vieții, și anume relațiile pe care le avem unii cu ceilalți. Această lecție pe care cunoscuta realizatoare le-a adresat-o studenților la Absolvire ar trebui să o considerăm o lecție pentru noi toți.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Cele mai încurajatoare citate despre succes

Exisă o modalitate prin care ne putem face relațiile mai sănătoase, mai eficiente și mai plăcute. Există un fir roșu comun specific fiecărei neînțelegeri. Toate certurile sunt despre același lucru: M-ai auzit? Mă vezi? Ceea ce am spus înseamnă ceva pentru tine?

Oprah spune ca aceste trei intrebari, pe care fiecare le adresam unii celuilalti chiar daca nu suntem constienti de acest lucru, au ajutat-o sa isi imbunatateasca relatiile de serviciu, cu cei dragi si chiar cu ea insasi.

Tactica CELOR 3 ÎNTREBĂRI a ajutat-o să renegocieze cu un manager după o dispută și aceeași tactică îi face relațiile cu cei dragi mult mai frumoase. Nu contează tema discuției, a mai adăugat ea. „Aceste trei lucruri sunt ceea ce orice ființă umană caută să știe… Ești aici cu mine total, sau nu te interesez?” Îți pasă de mine… De părerea mea… De cine sunt eu în acest moment?....

Oprah: Tactica celor 3 întrebări, aplicată cu succes și în relația de cuplu

„Și în relația de cuplu poți aplica această tactică cu mult succes”, ne sfătuiește Oprah. Lasă să treacă prin tine conștientizarea importanței acestor trei întrebari, fă un pas înapoi și îmbogățește-te cu perspectiva. Adesea, partenerul tău nu se află în dezacord cu tine din furie, ci pentru că testează să vadă dacă ești sau nu, prezentă: Mă vezi? Mă asculți? Ceea ce am spus înseamnă ceva pentru tine?

Îi asculți cu adevărat punctul de vedere? Pune-ți aceste trei întrebări ca să te asiguri că aduci întreaga ta ființă în acea relație. Ceea ce oamenii au nevoie este sa ne simtă prezenți, conectați și interesați de persoana lor. Astfel, este cu atât mai indicat să practicăm acest exercițiu cu oamenii care sunt dragi nouă.

Oprah Winfrey și-a însușit această lecție prin intermediul psihologiei moderne: „Relațiile sănătoase încep cu a fi atenți. Cel mai important aspect al unei relații sănatoase este a sti sa asculti”, explica Stacy Hubbard, certificata in terapia de cuplu Gottman. Asemenea lui Winfrey, specialista arata ca in orice cearta sau neintelegere, cheia este sa arati ca iti pasa!

De asemenea, in discursul adresat studentilor, Oprah a mai subliniat ca, pentru a avaea relatii sanatoase, este bine sa avem in primul rand o relatie sanatoasa cu noi insine, sa fim prezenti cu noi insine,  mai intai de toate. Si noi pentru noi, trebuie sa raspunedem mereu la aceleasi intrebari – Tu, pe tine, te vezi? Te apreciezi? Te asculti?

„Viata ta este cel mai deosebit invatator pe care il ai. Si cand esti impacat/a cu tine insuti, te afli la CAPACITATEA TA maxima.” – Oprah

Îți recomandăm și: Cele 4 întrebări inconștiente pe care le adresăm unii celorlalți, în absolut orice clipă

Idee de articol via thriveglobal.com

Foto homepage: Alemko CoksaPixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri