22 Octombrie 2018 publicat în Psihologie 758 share-uri

Majoritatea bărbaților își doresc să fie intimi din punct de vedere emoțional, dar mecanismele lor de adaptare le stau în cale.

Semne ale indisponibilității emoționale

2. Bărbatul indisponibil emoțional: Intră în relații care se desfășoară “pe repede înainte”

Persoanele care sunt indisponibile din punct de vedere emoțional grăbesc începutul unei relații. Lucrurile se întâmplă cu repeziciune și lăsând impresia că totul este minunat pentru că de fapt nu își conștientizează disconfortul și ritmul natural al intimității, evitând astfel să fie cu adevărat deschiși.

Într-o relație romantică în care un bărbat nu este disponibil din punct de vedere emoțional, acesta va avansa spre faza sexuală foarte repede și nu pentru că vrea doar sex.

Foto: Shutterstock/ Kseniia Perminova

3. Bărbatul indisponibil emoțional: Nu adresează problemele

Toate relațiile presupun și aspecte mai puțin plăcute și acestea trebuie adresate din când în când, pentru a crea o adevărată intimitate. Trebuie să vorbim despre adevărurile supărătoare, despre insecurități, despre limitele persoanele. Un bărbat indisponibil din punct de vedere emoțional va fugi de astfel de discuții fiindcă îl fac să se simtă nesigur și vulnerabil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

4. Bărbatul indisponibil emoțional: Spune adevărul, dar nu se schimbă

Din când în când îl vei auzi spunând: Nu sunt bun la relații sau Pierd mereu prieteni. Aceste afirmații îți spun că această persoană are un șablon comportamental pe care nu sunt însă dispuși să îl schimbe.

5. Bărbatul indisponibil emoțional: Este un Perfecționist

Bărbații perfecționiști sunt adânc răniți și nesiguri și încearcă să evite vulnerabilitatea și insecuritatea. Este un loc foarte nesigur pentru ei pentru că acest lucru semnifică că ceilalți nu sunt niciodată suficient de buni sau de încredere ca să se poată deschide în fața lor.

6. Bărbatul indisponibil emoțional: Are conexiuni inconsistente

Un bărbat indisponibil emoțional fuge din relații. La un moment dat, când se simte sufocat, se va retrage fără să dea prea multe motive, fără să fie deschis și să spună:  „Mă simt copleșit și am nevoie de un pic de timp ca să procesez ce mi se întâmplă.” În schimb, va dispare afară să spună nimic sau poate va da motive superficiale.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

7. Bărbatul indisponibil emoțional: Crede că totul i se cuvine

Bărbații care funcționează din această zonă a indisponibilității emoționale cred că totul are legătură cu emoțiile lor, cu dorințele lor și cu nevoile lor. Dar în relații este vorba despre cum potrivim toate acestea și celorlalte persoane implicate. În relațiile romantice este chiar dureros atunci când nevoile celeilalte persoane nu sunt niciodată adresate.

Foto homepage: Shutterstock/ Nadino


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri