Este o diferenta imensa intre cresterea si educarea unui copil. Afla de la un psiholog ce inseamna de fapt sa educi un copil:

7. Comunicare dintre parteneri, trebuie sa fie pe un ton acceptabil, folosind cuvinte frumoase. Asa va invata si copilul vostru cum sa vorbeasca corect, ce inseamna dragostea si cum sa se manifeste mai tarziu atunci cand isi va gasi o partenera.

8. Codul bunelor maniere. Este bine sa fie cartea de capatai ce descrie relatiile dintre membrii familiei, dar si ale familiei cu neamurile, prietenii, colegii.

Rolul de parinte nu se capata la nasterea copilului, ci se construieste zi de zi, alaturi de partenera, alaturi de copil. Nimeni nu s-a nascut invatat, din acest motiv este bine sa apelati la un psiholog, chiar inainte de a decide sa deveniti parinti pentru a invata ce trebuie sa faceti pentru a creste copilul in armonie. Copilul este in fond reflexia familei din care provine, iar daca aceasta este destul de absenta, atunci devine reflexia mediului extern, dar tot din vina familiei. O familie echilibrata va da nastere si va educa un copil echilibrat. Iar daca lucrul acesta nu se intampla, ganditi-va unde si cum ati gresit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Cornea Constantin, Psihoterapeut, este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala

Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl

Foto homepage: spass/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri