27 Mai 2014 publicat în Psihologie 52 share-uri

De multe ori, ramanem in relatii sau casnicii care ne sufoca pentru ca ne este frica sa punem punct, sa inchidem o pagina din viata noastra si sa o luam de la capat. Dar, daca nu inchidem usa nefericirii, nu vom avea niciodata sansa de a fi fericiti cu adevarat.

Scuzele pe care le aud adesea sunt

  • Nu pot sa le fac asta copiilor mei
  • Nu o sa ma descurc singur/a
  • Nu pot sa traiesc fara el/ea
  • Nu pot sa le fac asta parintilor mei, asta i-ar distruge
  • Nu suport sa fiu singur/a

Alegerea de a ramane intr-o relatie care nu merge va apartine, toate cele de mai sus sunt scuze menite sa va faca sa va simtiti mai bine, sa nu va diminueze pana la anulare stima de sine.

Copiilor nu le va fi mai bine intr-o familie in care cei doi parinti se cearta continuu, de-abia de-si mai vorbesc, se simt frustrati, ingraditi, nefericiti; nu le faceti un bine stand impreuna!

E adevarat ca este greu sa te descurci singur/a, dar daca planifici cu grija cheltuielile vei vedea ca te descurci, mai greu, dar pana la urma iesi la liman.

Poti sa traiesti si fara partener/a chiar daca ti se pare ca fara el/ea nu mai poti respira. Timpul atenueaza sentimente, reduce intesitatea emotiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Nu va protejati parintii daca le spuneti minciuni; ei simt ca ceva nu este in regula: de fiecare data veniti in vizita la ei sau cand faceti sarbatorile in familie se simte tensiunea dintre voi si partener/a, furtuna pluteste in aer chiar daca toata lumea se face ca nu vede norii.

A fi singur nu este sfarsitul lumii. Te poti vedea cu prietenii pe care i-ai neglijat cat timp ai fost in relatie, poti relua legatura cu fratii si surorile pentru care nu ai mai avut timp, iti poti face cunostinte noi, poti merge la concerte, teatre, expozitii, intr-un cuvant poti avea timp pentru tine si-ti poti reconfigura programul in consecinta. Tu alegi!

Autor: psih. FLORENTINA NEGRESCU


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri