16 Martie 2012 publicat în Psihologie 4 share-uri

Emotiile negative fac parte din viata noastra insa, din pacate, pot avea efecte nedorite asupra propriului organism. Daca ne dorim o viata fericita si plina de pozitivitate, trebuie sa scapam de cele 7 obiceiuri intunecate ale creierului omenesc.

Oamenii care se invinovatesc singuri pentru prea multe lucruri confunda influenta cu controlul. De exemplu, o mama isi poate influenta copilul atunci cand vine vorba de studiile sale, insa nu ii poate controla motivatia (sau lipsa acesteia). La fel, putem sa influentam starea de spirit a prietenilor nostri, insa nu o putem controla total, fiind responsabili de trairile lor interioare.

7. INDIFERENTA

Indiferenta reprezinta absenta dorintei de a ne interesa de un lucru/de a face un lucru.

A fi indiferent inseamna a realiza ca nu avem niciun interes - in momentul de fata sau poate chiar niciodata - fata de un lucru important pentru viata noastra si a celor dragi, fata de ceva ce ar fi trebuit sa devina prioritar pentru noi. Indiferenta, ignoranta, reprezinta o amanare a gandurilor noastre, fiind un substitut al cunoasterii. In timp ce indiferenta constanta ne poate intuneca viata si dezmembra relatiile cu persoanele din jur, constientizarea acesteia poate avea efecte daunatoare asupra psihicului uman si a increderii in propriile forte. Desi de multe ori avem impresia ca “ce nu stim nu ne poate rani”, a trai in ignoranta este un lucru distructiv pentru evolutia noastra ca persoana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri