16 Martie 2012 publicat în Psihologie 4 share-uri

Emotiile negative fac parte din viata noastra insa, din pacate, pot avea efecte nedorite asupra propriului organism. Daca ne dorim o viata fericita si plina de pozitivitate, trebuie sa scapam de cele 7 obiceiuri intunecate ale creierului omenesc.

4. DEPRESIA

Depresia nu afecteaza doar starea de spirit a unei persoane si perceptia ei generala pe care o are asupra vietii. Ea poate iesi la suprafata sub multe forme, inclusiv cea a problemelor de alimentatie, extrem de pregnante in ziua de astazi.

Pentru a redeveni o persoana completa si a scapa de depresia ce ne poate macina psihicul, trebuie sa avem curajul sa ne repudiem emotiile negative si sa fim receptivi la schimbare. Astfel, vom deveni mai constienti de propriile emotii si sentimente.

5. MANIA

Mania (furia) este o emotie pe care o experimentam in mod natural. Totusi, atunci cand ea nu este controlata asa cum trebuie, ea poate avea consecinte devastatoare atat pentru persoana ce o resimte, cat si pentru orice alta persoana din jurul ei. Motivul principal pentru care mania devine atat de greu de controlat pentru majoritatea dintre noi este ca ea reprezinta o reactie aproape instinctiva asupra anumitor oameni, locuri ori situatii. Majoritatea dintre faptele sau vorbele noastre facute sau spuse la manie nu sunt procesate de constiinta, insemnand ca in momentele de furie reactionam instinctiv, impulsiv, fara sa ne gandim la alegerile noastre.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

6. AUTO-INVINUIREA

Daca suntem cu psihicul la pamant si ne auto-invinuim pentru anumite greseli, trebuie sa ne aducem aminte ca este aproape imposibil sa ne ducem viata pe pamant fara sa avem parte de dificultati sau situatii exceptionale. Sa ne auto-invinuim pentru nefericirea unei alte persoane, problemele celor din jur sau relatiile care nu au functionat este foarte suprasolicitant si nesanatos pentru propriul nostru organism.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri