Un nou compus aflat in curs de cercetare, prelungeste semnificativ durata de viata a pacientilor cu cancer pulmonar.

Comunicat de presa

In cadrul celui de-al 35-lea Congres al Societatii Europene de Oncologie Medicala ( ESMO), Roche a prezentat studii clinice care arata progresele semnificative obtinute in tratamentul persoanelor diagnosticate cu cancer bronho-pulmonar.

Rezultatele preliminare ale unui studiu clinic de faza II arata ca, o combinatie intre un nou compus - un anticorp monovalent unic - si un alt medicament al Roche, destinat tratamentului cancerului pulmonar, aproape a dublat perioada de supravietuire fara progresia bolii in cazul pacientilor cu cancer bronho-pulmonar nonmicrocelular. Dupa tratamentul cu aceasta noua combinatie terapeutica, media de supravietuire fara progresia bolii a crescut de la 6,4 saptamani la 12,4 saptamani.

„Cancerul bronho-pulmonar ramane o arie cu nevoi medicale neacoperite inca, iar datele noastre despre acest nou compus reprezinta un exemplu despre modul in care o abordare personalizata, tintita, poate ajuta la imbunatatirea rezultatelor pentru aceasta boala dificil de tratat”. a declarat Dr. Richard Scheller, Director al of Genentech Research and Early Development.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii

Cancerul pulmonar reprezinta cresterea unor celule anormale in plaman. Aceste celule se inmultesc si cresc intr-un ritm mai rapid decat celulele normale.

Exista mai multe tipuri diferite de cancer pulmonar. Cele mai frecvent intalnite sunt urmatoarele doua tipuri:

• Cancer pulmonar fara celule mici - este tipul cel mai frecvent intalnit (aproximativ 75% dintre cazuri);
• Cancer pulmonar cu celule mici
Aceste doua tipuri de cancer pulmonar raspund diferit la schemele de tratament administrate. De aceea cel mai potrivit tratament pentru boala dumneavoastra va depinde de tipul de cancer pulmonar de care suferiti.

Semnal de alarma:

• In lume, cele mai multe decese prin cancer se datoreaza cancerului pulmonar - mai mult decat cele cauzate de cancerul de san si de prostata impreuna?
• La fiecare 30 de secunde undeva in lume o persoana moare din cauza cancerului pulmonar
• 40% dintre fumatorii care incep sa fumeze in adolescenta si continua sa fumeze si dupa aceasta varsta nu vor ajunge la pensie?
• Doar 1 din 10 persoane cu cancer pulmonar este in viata la 5 ani de la diagnostic?

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Foto: Dreamstime


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri