Când te doare spatele, ai face orice ca să treci peste durere. Să o liniștești, să o diminuezi. Și totuși, există acțiuni, care, aparent, promit atenuarea durerii, însă se dovedesc contraproductive. Ai experimentat deja ce înseamnă disconfortul în zona spatelui.

CP

Aceste tipuri de dureri pot fi traduse prin contracturi, blocaje lombare, umeri înțepeniți, ceafă blocată sau torticolis de duarată. Și nu vorbim aici de jene pasagere, ci de probleme de durată. Nici nu mai știi cum să stai: în picioare, așezată, întinsă, îndoită, nicio poziție nu pare să mai fie utilă. Așa că, hai să dăm cuvântul specialiștilor!

Proceduri recuperatorii pe bază de apă termală

Tu ai încercat vreodată tratamentele de bază de apă termală sau pe bază de apă sulfuroasă? Acestea, combinate cu proceduri de fizioterapie, magnetetoterapie, crioterapie și masaje, ameliorează și vindecă afecțiunile spatelui. ”Beneficiile apelor termale de la Băile Herculane sunt nenumărate. Pe lângă combaterea stresului, ele mai tratează afecțiuni reumatice – degenerative, afecțiuni respiratorii și ginecologice, cât și diabetul zaharat ( 15 minute petrecute în baia sulfuroasă scad glicemia). Ingerată, apa sulfuroasă îi poate ajuta pe cei supraponderali să scadă în greutate și tratează afecțiunile gastrice ( funcționează în cazul gastritelor hipoacide - apa are efect coleretic și elimină surplusul), stimulează colecistul leneș și ajută bila să circule mai bine. La Herculane, se pot trata atât bolnavii cronici, cât și cei cu afecțiuni acute ale coloanei. Afecțiunile cronice care pot fi ameliorate sunt reumatismul, bolile degenerative ale coloanei, spondiloze, discopatii, hernii de disc și cervicale, discopatii”, punctează medicul balneolog al bazei de tratament Afrodita Resort & Spa, dr Larisa Băloi.

Care sunt factorii de cură care susțin vindecarea

La Băile Herculane, factorii de cură sunt naturali. Ei sunt folosiți atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. Băile termale și cele sulfuroase diminuează depresia și te reconfortează. Aici, se fac și cure de aer, dar și băi de soare. Au efectel benefice pentru orice afecțiune. Poți face și cure de teren. Cel mai mult au de câștigat cei cu boli locomotorii”, ne explică medicul.

Dacă vii la Herculane și te afli în fază acută a bolii, atunci echipa medicală apelează la tratament de susținere și calmare, cu proceduri mai reci, crioterapie, masaj cu gheată, microunde. Pe de altă parte, dacă bolnavul se află în faza cronică a bolii, atunci acesta poate să beneficieze de baie sulfuroasă, de fizioterapie, de aparatul de elongații ( la hernia de disc fără complicații, însă să aiba un RMN sau cu C), de masaje miorelaxante, de masaj medicale, de masaje cu miere și ierburi”, adaugă medicul balneolog.

Ce poți preveni grație tratamentelor balneare marca Herculane?

Poți începe cu un start mai ușor, cu mișcări de gimnastică în bazinele cu ape termale sulfuroase. Avantajul? Previi și corectezi slabă adaptare la factorii termici (maini și picioare reci), dar și deficiențele constituționale ale aparatului locomotor (scolioze, cifoze, hiperlaxitate, instabilitate capsulo-ligamentara). Totodată, combați sedentarismul, dar și afectarea organismului de lucrul în frig, umezeala, curenți de aer. Hai, vino! Nu mai sta pe gânduri.

Te așteptăm cu brațele deschise să te bucuri de viața și să fii sănătoasă la Afrodita Resort & Spa, la Băile Herculane.

Sursa foto: kudla/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri