Celebrul Negroni a fost desemnat recent cel mai vândut cocktail clasic la nivel mondial. Titlul marchează o premieră absolută, după ce timp de 8 ani a fost al doilea cel mai bine vândut în categoria „Best-Selling Cocktails”, după Old Fashioned.

Comunicat de presă

Celebrul Negroni a fost desemnat recent cel mai vândut cocktail clasic la nivel mondial. Titlul marchează o premieră absolută, după ce timp de 8 ani a fost al doilea cel mai bine vândut în categoria „Best-Selling Cocktails”, după Old Fashioned

Conform aceluiași studiu, Campari, iconicul aperitiv italian aflat la baza oricărui Negroni, a primit distincția de cel mai vândut lichior, pentru al 7-lea an consecutiv, în același timp brandul urcând pe locul 2 în categoria „Top Trending Brands” (după ce în 2021 ocupase locul 3)

Campari, brandul de Aperitivo iconic al Italiei, se regăsește, de asemenea, în rețeta altor două cocktailuri clasice, incluse în Top 50: Americano și Boulevardier

Istoria cocktailului Negroni a început acum mai bine de 100 de ani, în 1919, în Florența, când contele Camillo Negroni i-a cerut prietenului său, barmanul Forsco Scarselli, să îi prepare un Americano, dar să înlocuiască apa minerală cu gin. Cocktailul Negroni se prepară după o rețetă simplă, neschimbată în timp: 30ml Campari, 30ml gin și 30ml vermut roșu. Se servește într-un pahar de tip rocks cu gheață și o felie sau coajă de portocală.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sindromul creierului de gravidă sau mamamnezia: mit sau realitate 5 Suplimente alimentare care îți îmbunătățesc memoria

Cocktailul a devenit cunoscut și apreciat de barmanii și consumatorii din întreaga lume, ajungând ca astăzi să fie cel mai vândut cocktail clasic la nivel mondial, potrivit prestigiosului raport Drinks International 2022. Negroni se regăsește și în „Unforgettable Drinks List” a Asociației Internaționale a Barmanilor (IBA), cunoscută ca „Biblia Barmanilor”, în care Campari este singurul brand listat ca ingredient oficial al celebrului cocktail.

De altfel, Campari, iconicul aperitiv italian, a fost recunoscut în Drinks International Annual Report ca cel mai vândut lichior și ocupant al locului 2 în categoria Top Trending Brands.

Aflat la cea de-a 13-a ediție, raportul anual Drinks International, se bazează pe un sondaj efectuat în rândul a 100 cele mai prestigioase și premiate baruri din întreaga lume. Exclusiv în baza unei invitații, barurile participante răspund unui chestionar detaliat care explorează cele mai populare categorii de băuturi din lume, top 50 cele mai cerute cocktailuri clasice și brandurile folosite cel mai frecvent la prepararea băuturilor iconice.

Această recunoaștere importantă primită direct din partea industriei este o dovadă a faptului că gustul versatil și culoarea roșie intensă fac din Campari o bază perfectă pentru cocktailuri, inspirând barmanii să experimenteze și să creeze mixuri noi. Campari s-a aflat dintotdeauna în avangarda culturii cocktailurilor, inspirând creații nelimitate din 1860 până în prezent. Independent de trendurile care au venit și au plecat de-a lungul timpului, doar o selecție limitată de cocktailuri a trecut testul timpului. Campari este unul dintre brandurile favorite ale barmanilor și o componentă esențială a unora dintre cele mai cunoscute cocktailuri din lume, precum Negroni, Americano și Boulevardier, toate incluse în raport.

Francesco Cruciani, Managing Director Italian Icons în cadrul Campari Group: „O asemenea recunoaștere de către industrie a unui brand care în 2022 a împlinit 162 de ani este o altă dovadă a faptului că a trecut testul timpului. Datorită lichidului cu un profil atât de dinamic, Campari este componentă definitorie a unor cocktailuri clasice precum Negroni, însă versatilitatea sa lasă loc posibilităților nelimitate pentru noi creații, barmanilor din întreaga lume. Moștenirea nemaipomenită a Campari este transmisă mai departe de barmani și iubitorii lui, continuând astfel succesul brandului la nivel global”.

CREAȚIILE CAMPARI

Negroni

Un adevărat clasic, care a trecut testul timpului din 1919.

Se spune că în jurul anului 1919, în Florența, contele Camillo Negroni s-a gândit să comande un cocktail Americano, dar a decis că este timpul pentru o schimbare. El a cerut un cocktail cu o notă de gin în loc de apă minerală, inspirat de ultima sa călătorie la Londra și de popularitatea ginului de acolo.

Barmanul Fosco Scarselli a fost încântat să onoreze cererea contelui Camillo Negroni, în barul său Café Casoni, și a adăugat un garnish de portocală în locul feliei de lămâie specifice Americano, pentru a marca noua băutură pe care a creat-o. Astfel s-a născut Negroni.

Pentru a sărbători centenarul iconicului cocktail, o placă aniversară a fost dezvelită pe pereții fostei Café Casoni, unde a fost servit primul Negroni, atestand că bitterul Campari a fost de la bun început ‘inima roșie’ a cocktailului Negroni.

Negroni este acum unul dintre cele mai faimoase cocktailuri clasice contemporane. Oriunde mergem în lume, vom găsi un mixolog care poate prepara iconicul Negroni. Rețeta originală, combinația perfect echilibrată de părți egale de Campari, Red Vermouth și London Dry Gin, are o vechime de aproape un secol și continuă să fie savurată și astăzi. Asociația Internațională a Barmanilor (IBA) listează Campari ca ingredient oficial al Negroni și, prin urmare, nu există Negroni fără Campari!

Ingrediente:

3 cl. Campari

3 cl. Vermut roșu dulce (Campari recomanda Cinzano Vermouth Rosso)

3 cl. Gin

Pași de preparare:

Se toarnă toate ingredientele într-un pahar jos de tip rocks umplut cu gheață;

Se amestecă încet;

Se decorează cu o felie sau coajă de portocală.

Americano
Un mix perfect între două băuturi italiene, Campari și vermut.

Creat în jurul anului 1860 și servit pentru prima dată în Caffé Campari, a fost inițial cunoscut sub numele de Milano-Torino datorită originii celor două ingrediente principale: Campari din Milano și vermut dulce din Torino. Ulterior, cocktailul a fost redenumit ca urmare a popularității sale în rândul turiștilor americani la începutul secolului al XX-lea și înainte de Prohibiție.

Ingrediente:

3cl Campari

3cl. Vermut roșu dulce (Campari recomandă Cinzano Vermouth Rosso)

1 splash de apă minerală

Pași de preparare:

Se toarnă toate ingredientele într-un pahar jos de tip „tumbler” umplut cu gheață;

Se adaugă un splash de apă minerală;

Se decorează cu o felie sau o coajă de lămâie.

Boulevardier

Cocktailul Prohibiției, gustul intens care intrigă.

Acest celebru cocktail a fost creat de legendarul barman Harry McElhone de la Harry’s Bar din Paris, în anii de Prohibiție după ce s-a mutat din SUA. Harry a fost inspirat de îmbinarea rădăcinilor sale americane cu stilul de viață european, mixând bourbon cu Campari și vermut roșu dulce pentru a crea cocktailul clasic cu o aromă bogată și intensă.

Ingrediente:

2 părți (3cl) Campari

2 părți (3cl) vermut dulce (Campari recomanda Cinzano Vermouth Rosso)

3 părți (4.5cl) Bourbon Whiskey

Pași de preparare:

Toarnă toate ingredientele într-un mixing glass, alături de cuburi de gheață;

Amestecă bine și apoi toarnă lichidul într-un pahar de cocktail răcit;

Decorează cu coajă de lămâie.

www.campari.com
www.facebook.com/Campari
@campariofficial
#campari #redpassion


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri