Stilul de amenajare a băii, paleta cromatică, materialul, forma, dimensiunea, spațiul disponibil – aceștia sunt cei mai importanți factori ce trebuie luați în calcul atunci când scopul principal este achiziționarea vasului de toaletă perfect.

Conform statisticilor, fiecare dintre noi petrece, în medie, un an și jumătate în baie, pe parcursul vieții. De aceea, una dintre cele mai importante caracteristici ale băii este confortul, iar un element care contribuie foarte mult la obținerea acestui confort este vasul de toaleta.

Indiferent dacă vorbim despre singura baia a apartamentului sau despre baia matrimonială sau de serviciu de la casă, vasul de toaleta este piesa cheie a spațiului, motiv pentru care alegerea lui reprezintă mai mult decât o simplă opțiune bazată pe criteriile de estetică.

Stilul de amenajare a băii, paleta cromatică, materialul, forma, dimensiunea, spațiul disponibil – aceștia sunt cei mai importanți factori ce trebuie luați în calcul atunci când scopul principal este achiziționarea vasului de toaletă perfect.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să alegi componente pentru baia ta Ghid pentru alegerea mobilierului interior Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Să le luăm pe rând și să detaliem puțin despre fiecare.

Criterii de selecție a vasului de toaleta potrivit

Alegerea vasului de WC se realizează odată cu alegerea celorlalte obiecte sanitare - lavoarul, cada/ cabina de duș și/sau bideul – pentru ca, din punct de vedere estetic, amenajarea să fie caracterizată de coerență și echilibru.

Așadar, revenind la vasul de toaletă, iată ce ar trebui să luăm în calcul:

  1. Configurarea arhitecturală a spațiului

Dimensiunea băii și poziționarea instalațiilor sanitare sunt printre cele mai importante criterii ce trebuie avute în vedere. Acestea dictează locul în care va fi montată toaleta, dar și ce dimensiuni ar trebui ea să aibă. La acest capitol trebuie avute în vedere modelele cu rezervor încastrat care, prin lipsa rezervorului vizibil, eliberează spațiul și creează senzația de încăpere aerisită.

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Digestie ușoară după o masă copioasă

Desigur, trebuie avute în vedere și frecvența utilizării băii (baia unei familii numeroase va fi mult mai des frecventată decât cea a unui cuplu, de exemplu), dar și statura persoanelor ce o vor folosi.

  1. Forma vasului de toaletă

La acest capitol există două opțiuni: vas de toaletă cu formă rotundă și vas de toaletă cu formă ovală, alungită.

Deși prima variantă reprezintă o soluție pentru băile de mici dimensiuni, cea de-a doua variantă are avantajul unui grad mult mai mare de confort, pentru că dispune de un spațiu pentru șezut mai mare.

Și vasele de toaletă moderne, cu forme pătrățoase, dispun de același spațiu pentru șezut și deci de același confort, chiar dacă pentru mulți, muchiile și liniile dreptetrimit cu gândul la disconfort.

Tot la acest capitol trebuie să avem în vedere și înălțimea de montaj a vasului de WC, care este influențată direct de înălțimea persoanelor care îl vor folosi. Înălțimea ideală a toaletei trebuie să ne permită ca, în poziția șezut, să stăm cu picioarele îndoite, formând un unghi de 90 de grade.

Zalando și Paco Rabanne lansează o colecție capsulă disponibilă exclusiv pe Zalando Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție
  1. Stilul vasului de toaleta

Din acest punct de vedere, avem două opțiuni: vasele de WC cu stativ duoblock și vasele de WC cu stativ back to wall.

Primele sunt modelele tipice, convenționale, în care rezervorul și vasul de toaletă au corp comun. Cele din urmă sunt modele hibrid formate dintr-un vas de WC stativ și rezervor îngropat. Diferența dintre cele două ține mai mult de latura estetică, dar și de cea ergonomică – primele ocupă mai mult spațiu și, din punct de vedere estetic, creează senzația de aglomerare, în timp ce modelele din urmă sunt mai stilate și contribuie la crearea senzației de aerisire, de spațiu.

Tehnic vorbind, sigura diferență între cele două tipuri de vase de toaletă este că montajul celui de-al doilea, cu rezervor îngropat, presupune o muncă ceva mai complexă, care trebuie realizată în fazele mai incipiente ale amenajării.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 16 idei superbe de machiaj festiv pentru Paște, petreceri și ocaziile speciale din viața ta Creează o atmosferă de bucurie și sărbătoare în casa ta în aceste zile: Cele mai frumoase coronițe de Paște, pot schimba radical aspectul locuinței tale!
  1. Tipul rezervorului în funcție de modul de declanșare

Pe piață există două tipuri de rezervoare în funcție de modul de declanșare: cu un singur nivel de lavaj și rezervoare cu două trepte de lavaj. În primul caz, mecanismul de comandă al rezervorului are o singură clapetă care, atunci când este acționată, permite curgerea întregului volum de apă, indiferent dacă este necesar un lavaj substanțial sau nu.

În cazul rezervorului cu acționare prin două clapete, se permite eliberarea apei din bazin în două trepte de lavaj: una economică, prin care vasul de WC este spălat cu o cantitate mai mică de apă, și una integrală, în care curge tot volumul de apă.

  1. Funcțiile suplimentare

Vasele de toaletă moderne pot avea funcții multiple: de la încălzirea șezutului și dotarea cu sistem inteligent de tragere a apei, până la sisteme sofisticate de iluminare și chiar funcții de autocurățare și împrospătare a mirosului.

Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Desigur, aceste modele sunt destul de costisitoare. Pentru uz casnic, o funcție suplimentară a vasului de toaletă care ne-ar fi foarte utilă, mai ales dacă spațiul de care dispunem este redus, este integrarea mecanismului de bideu. Astfel, economisim spațiu, fără a renunța la funcționalitate.

  1. Estetica

Acesta este, probabil, criteriul favorit de alegere a vasului de toaletă. Achiziționarea unui obiect sanitar în funcție de aspect și de preferințele proprii este, de cele mai multe ori, o plăcere. Aici alegerea trebuie să fie influențată de forma și aspectul celorlalte obiecte sanitare, pentru a crea o amenajare echilibrată și stilată.

Pe final, scoatem în evidență cele mai actuale tendințe în materie de design și cele mai populare tipuri de vase de WC la momentul actual.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Modelele cu forme pătrățoase, prin liniile lor drepte și rigide, creează senzația de lux, de inovație. Finisajele negre sunt și ele foarte apreciate, deoarece imprimă o atmosferă impunătoare în baie și, prin contrast cu celelalte obiecte și elemente decorative, creează o estetică foarte modernă în baie.

Cum minimalismul este un stil foarte apreciat, mai ales datorită faptului că, prin reducerea la esență, creează impresia de ordine și spațiu vasele de WC suspendate, cu rezervor încastrat reprezintă o altă opțiune foarte căutată în prezent.

Ca un sfat de final, recomandarea noastră ar fi să mizați pe confort în ceea ce privește alegerea vasului de toaletă, iar estetica să vină pe plan secund. Există produse care pot îmbina aceste două avantaje.

Surprinși de vasele de WC de la Delta Studio

Noi am găsit câteva zeci de modele deosebite pe site-ul companiei Delta Studio. Le-am și văzut integrate în concepte remarcabile, în categoria lor de idei de amenajare, tot pe site.

Mai mult, am vizitat chiar și showroom-ul principal din București, din intersecția de la Răzoare și am văzut modelele în realitate. Calitatea este ireproșabilă la atingere, iar din punctul de vedere al diversității și al design-ului Delta Studio are cea mai impresionantă gamă de obiecte sanitare.

Convinge-te și tu! Accesează deltastudio.ro și aruncă o privire în categoria obiectelor sanitare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri