Siguranta alimentara este un subiect important atat pentru producatori, cat si pentru consumatori. Printre cele mai des intalnite probleme se numara cele ce tin de alterarea produselor alimentare, precum si de riscul unei posibile contaminari.

Comunicat de presa

Siguranta alimentara este un subiect important atat pentru producatori, cat si pentru consumatori. Printre cele mai des intalnite probleme se numara cele ce tin de alterarea produselor alimentare, precum si de riscul unei posibile contaminari. In acest sens, insa, o solutie deosebit de eficienta o constituie astazi sistemele moderne de ambalare, care au imbunatatit considerabil calitatea si siguranta alimentelor si despre care Federatia Patronatelor din Industria Alimentara va ofera cateva informatii in articolul de fata.

Din seria noilor ambalaje fac parte cele de unica folosinta, ermetice si aseptice, necasante, dar si cele resigilabile, s.a. Toate acestea permit acum distribuirea in zone indepartate a produselor, dar si depozitarea acestora pentru o perioada indelungata de timp (cateva luni) fara a fi necesara refrigerarea sau utilizarea conservantilor in compozitia lor. Astfel, hrana poate ajunge in stare buna la consumatorii aflati in zone izolate sau cu o clima dificila.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Împreună în arte și simțiri România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Prin noile tipuri de ambalaje, viata la raft a produselor alimentare este acum mult extinsa. In plus, unul dintre beneficiile importante aduse de utilizarea noilor tehnologii de ambalare in industria alimentara este acela ca produsele sunt ferite de factori care pot cauza alterarea acestora, sau pot dauna calitatii lor, factori precum umiditatea sau agentii contaminanti (gaze, substante straine, etc). Astfel, nu doar ca se asigura prospetimea alimentului pentru mai mult timp, insa se mentin gustul si consistenta acestuia la nivelul optim, initial.

Un alt rezultat benefic al utilizarii ambalajelor modern se desprinde din celelalte – este vorba despre reducerea risipei alimentare, una dintre problemele presante care si-a facut simtita prezenta tot mai mult in ultimii ani. In special ambalajele resigilabile fac posibil acest lucru prin faptul ca produsul alimentar nu mai trebuie consumat in intregime imediat dupa deschidere, ci poate fi depozitat cateva zile de la desfacere, cat timp sunt respectate conditiile optime de pastrare inscrise pe eticheta.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

Prin cunoasterea imbunatatirilor si beneficiilor aduse de sistemele modern de ambalare, consumatorii se pot bucura de produsele alimentare preferate mai mult timp si in conditii sporite de siguranta.

Federatia Romalimenta, vocea unitara a industriei alimentare

Federatia Romalimenta grupeaza totalitatea patronatelor din industria alimentara, alaturi de mari firme procesatoare, autohtone si internationale. Este vocea unitara a sectorului, cu reprezentativitate recunoscuta juridic si semnatara a Contractului colectiv de muncã pe ramura.

Obiectivul major al federatiei este de a sprijini dezvoltarea rapida a industriei alimentare romanesti in contextul pietei Uniunii Europene.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri