7 Octombrie 2011 publicat în Moda 69 share-uri

Istoria lui Coco Chanel este istoria unei femei extraordinare. O revolutionara. O femeie de succes care s-a ridicat dintr-o saracie adanca, pentru ca numele ei sa devina unul dintre cele mai cunoscute branduri, pentru ca ideile ei in moda si personalitatea sa nemaipomenita, sa ne influenteze mereu. Jurnalista italiana Oriana Fallaci i-a facut acesteia un portret fidel, in momentul cand Coco avea 83 de ani.

“Cine-i da aproape 90 de ani? Ea declara ca are aproape 75 si eu o cred. <<Cherie, unicul mod prin care poti ramane psihologic tanara este sa minti in privinta varstei tale>>. Asa si-a inceput Oriana Fallaci relatarea despre cea pe care a numit-o “demon”: “Nu este nici macar femeie, este un demon de care toti au frica, adorand-o si indeplinindu-i capriciile insolente.”

“Va vorbesc despre Coco Chanel, modista cea mai inteleapta din lume si cea mai putin excentrica. Ea este prima care a fabricat haine functionale ca fusta si puloverul, prima care a inventat un parfum, Chanel No 5 , prima care a lansat tocurile joase si bijuteriile, parul scurt si machiajul discret: reguli de eleganta care chiar si azi sunt biblie pentru toate femeile lumii”, scria Oriana Fallaci.

“O femeie nu este eleganta fara palarie”

“Era o chestie minuscula: atat de minuscula incat o puteai cuprinde cu un deget. Incepea cu o pereche de pantofi albi, inchisi pana la glezne, asemanatoare galosilor care se purtau pe vremuri, atunci cand ploua, apoi se continua cu o perche de gambe bine articulate, descoperite pana la genunchi de unde incepeau sa fie mangaiate de tivul unei fuste din jerse albastru inchis. Iar deasupra fustei purta o jacheta din acelasi jerse albastru inchis, scurta, cu patru buzunare si nasturi auriti.

Jacheta era deschisa pe un torace fragil, deasupra unei camasute de culoare ivorie, deasupra careia era plasat neglijent, celebrul colier din perle de 400 de milioane de franci. Iar deasupra acestui colier, mai era un altul din pietre dure, cu un medalion din rubine si briliante, iar din aceasta Niagara de bijuterii se ivea un gat micut, deasupra caruia se agita un capusor cu bucle negre, iar deasupra buclelor negre se afla o palarie alba, rotunda, ca de bebelus (...) Lampa ilumina cu multa cruzime ridurile pudrate cu griija, buzele incarcate de un rosu-violet, nasul larg strivit de narile ce palpitau si varful usor indreptat in sus, ochii mari si ironici, vii, genele impovarate cu rimel si sprancenele desenate cu creionul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri