23 Ianuarie 2019 publicat în Moda 31 share-uri

Imprimeul de camuflaj s-a tot interpretat în ultimele sezoane, dar mai mult și mai mult, designerii au preferat să aducă în prim-plan detalii army sau din uniformele militarilor, la un nivel mai subtil. Descoperă cum se poartă hainele și accesoriile militărești în acest sezon, căci nu au multe în comun cu camuflajul!

În general, dacă te gândești la hainele și accesoriile military și army, îți vine în cap pattern-ul acela specific uniformelor de camuflaj, nu-i așa? Ei bine, anul acesta s-a reinventat paradigma! Se poartă stilul army, dar este totul atât de subtil încât uneori poate nici nu îți dai seama!

În general construite pe contrastul feminin/androgin, hainele și accesoriile militărești ale sezonului îmbină tare frumos și stilat detaliile ladylike cu elementele masculine, din costumul de război sau din uniformele militărești, și asta din toate timpurile și până astăzi.

Vezi haine în stil militar

Un rever pe ici, niște epoleți pe acolo, o croială de trenci pe dincolo, sau o gamă cromatică specifică, hainele și accesoriile militărești pentru iarna aceasta sunt absolut pline de rafinament! Te invit să descoperi mai jos specificul lor, așa cum s-au văzut pe catlwak, în prezentările marilor case de modă.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Pentru că, crede-mă, nimic nu este firesc sau cum te-ai aștepta să fie! Dacă te aștepți ca trenciurile să fie kaki sau redingotele să fie bleumarin, citește mai jos, să descoperi că nu e deloc așa! Ba chiar foarte departe de acest look!

Hainele și accesoriile militărești continuă să fie la modă în vestimentația feminină

Ce aduc nou hainele și accesoriile militărești acum? Aduc subtilitate, eleganță, feminitate, rafinament, păstrând și alura de femeie războinică, dar și delicatețea femeii vulnerabile, romantice, chiar. Și ce este mai feminin versus masculin decât redingota? Ei bine, croiala de redingotă este la mare căutare dacă vorbim despre hainele și accesoriile militărești.

La Saint Laurent redingota este croită din țesătură cu carouri, asortată cu pantaloni scurți din paiete, tricou decoltat, bocanci cu toc și coafuri sexy, răvășite. Iar la Alexander McQueen, redingota are piept dublu, guler și rever supradimensionat, talie accentuată, umeri mari, franjuri lungi și este asortată Dark-Goth și extrem de androgin, cu pantaloni la dungă.

Kaufland România lansează în exclusivitate colecția Smart Fashion Spring, alături de designerul Cătălin Botezatu De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

Vezi încălțăminte în stil army

Totuși, mixul rămâne feminin și prețios cu ajutorul micilor detalii (franjuri, pantaloni evazați, talie subțire, decolteu adânc, straturi de bijuterii opulente).

Iar la Chanel, redingota este realizată din tweed, are guler înalt, exagerat, talie accentuată, mâneci clopot și este combinată cu fustă în A, dresuri cu model și cizme metalice, amintind parcă de Look-ul Spațial al anilor 60. Și, dacă nu te prinde redingota, află că hainele și accesoriile army pot fi și mai ”clasice”, să zicem!

Descoperă și alte piese vestimentare reprezentative pentru cum se poartă stilul army, mai jos!

Cum se poartă stilul army, ce elemente militărești păstrezi în ținutele tale?

Hainele și accesoriile militărești cuprind și multe detalii sau doar elemente specifice acestor linii, dar fără a fi restrictive. Sau, mai degrabă, ca și cum ar fi fost decupate de pe uniforme și lipite sau cusute pe alte piese vestimentare.

Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

De exemplu, epoleții, cordonul, manșetele de trenci, gulerul și reverul, buzunarele cu clapetă, prinderea la două rânduri de nasturi se întâlnesc și la piese din alte stiluri. Căci hainele și accesoriile army sunt, cum spuneam, subtile.

Cum se poartă stilul army? Vezi mai jos!

Vezi mai multe aici

Hainele și accesoriile militărești cuprind și trenciurile. Cu guler și rever supradimensionate, cu buzunare exagerate, mari, cu clapete și mai vizibile, cu epoleți uneori, cu cordon în talie, cu manșete specifice trench coat-ului, doar că din tot felul de materiale la popul opus de clasicul trenci.

Hainele și accesoriile militărești au fost croite din materiale metalice, texturi prețioase, catifea, piele, vinilin lucios, stofe groase, interesante, pline de rafinament, paiete, țesături bogate, ba chiar din materiale artificiale, transparente, precum PVC-ul sau plasticul.

Vezi mai multe jachete în stil militar tip trenciuri scurte

Și, atunci când hainele și accesoriile army sunt prea moderne, prea actuale, creatorii de modă au forat și mai adânc în trecut, ajungând la capele și pelerinele victoriene, și ele adesea realizate din materiale prețioase, bogate, precum pielea, catifeaua, paietele, texturile metalice sau stofele cu pattern interesant.

Pentru că nimic nu este obișnuit sau așteptat la acest sezon! Nici măcar când vorbim despre felul în care se poartă stilul army nu putem trasa clar și definitiv o influență sau alta. Totul este amestecat, eclectic, contrastant, bogat, altfel, diferit, reinventat.

Deși se păstrează multe elemente specifice stilului, în hainele și accesoriile militărești se reunesc multe alte stiluri. Și tocmai de aceea, adesea, chiar și hainele cu care se asortează sunt din game și stiluri diferite, la pol opus, uneori!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri