30 Decembrie 2011 publicat în Lifestyle 8 share-uri

Exista anumite superstitii si obiceiuri de Revelion care se adreseaza fetelor care doresc sa isi viseze ursitul. In ajunul Anului Nou, intr-un vas umplut cu apa, fetele necasatorite trebuie sa strecoare un fir de busuioc sfintit, o ramura de mar si un banut. Totodata, cand bat clopotele in miez de noapte, cerurile se deschid de trei ori, iar dorintele oamenilor se indreapta catre el.

Odihna, somnul si linistea nu sunt pentru noaptea de Revelion. Ele trebuie amanate pentru mai tarziu. Se crede ca cei care dorm in noaptea de Revelion vor fi somnorosi tot timpul anului. Este adevarat ca Mos Ene aduce cu el o ispita puternica, insa daca ii rezisti vei fi proaspat si plin de viata intreg anul. Zgomotul capata valente magice si pozitive in noaptea dintre ani, indepartand spiritele malefice.

Totodata, exista o traditie conform careia la miezul noptii usile trebuie sa fie tinute larg deschise pentru ca vechiul an sa iasa, facand loc in schimb noului an. In anumite zone ale tarii, s-a pastrat traditia stingerii si a aprinderii luminilor. Inchiderea luminilor sugereaza vechiul an, intunericul, iar aprinderea lor inseamna un alt inceput, un alt an, noi sperante de fericire. Aprinde o lumanare sau lasa luminile aprinse toata noaptea de Revelion. Anul iti va fi senin si plin de lumina. Aprinde o lumanare si la mormantul celor care ti-au fost dragi. Se crede ca sufletele lor au fost plecate acasa, la cei dragi, iar acum se intorc inapoi in Rai. Lumanarea pe care le-o aprinzi le va lumina drumul de intoarcere catre Rai.

De asemenea, se spune ca este bine sa iti incepi noul an fara datorii banesti sau materiale fata de ceilalti. Sa te feresti in schimb ca noul an sa te prinda cu portofelul sau buzunarele goale. Este semn de saracie sau de paguba in anul care va veni. Nu uita asadar sa porti asupra ta un banut, doi, sa fii voios si sa-i ai langa tine pe cei pe care ii iubesti. Se spune ca vei fi iubit, iti va merge bine in dragoste si vei fi si vesel mai tot anul. De Anul Nou, batranii nostri purtau in schimb cateva boabe de grau in buzunare pentru a fi feriti de foamete si nenorociri...

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Numerologie: Calculează Cifra Numelui și descoperă ce spune despre tine și persoana iubită – este Sufletul Pereche? Horoscopul lunii Martie 2023 pentru fiecare zodie: evenimente astrologice majore ce au puterea să schimbe lumea și să ne zdruncine destinul MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Nu uita nici de dorinta de la miezul noptii. Daca anul vechi nu a avut bunavointa de a ti-o indeplini, sanse mai mari sunt intr-un nou an. Cand bat clopotele in miez de noapte, cerurile se deschid de trei ori, ne arata legendele... Atunci, dorintele sunt mai aproape de Dumnezeu decat niciodata.

De asemenea, nu e semn de zgarcenie daca nu vrei sa imprumuti pe nimeni in prima zi a anului. Banii nu se dau in aceasta zi. De fapt, nu se da nimic din casa. Nu se spala si nu se fac treburi gospodaresti. Nici macar gunoiul nu se da din casa, ci trebuie scos pana in 12 noaptea. Daca arunci gunoiul afara din casa in prima zi a anului, se crede ca iti vei alunga norocul din locuinta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri