30 Decembrie 2011 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Exista anumite superstitii si obiceiuri de Revelion care se adreseaza fetelor care doresc sa isi viseze ursitul. In ajunul Anului Nou, intr-un vas umplut cu apa, fetele necasatorite trebuie sa strecoare un fir de busuioc sfintit, o ramura de mar si un banut. Totodata, cand bat clopotele in miez de noapte, cerurile se deschid de trei ori, iar dorintele oamenilor se indreapta catre el.

Despre pruncii nascuti la miezul noptii, la cumpana dintre ani, se spune ca sunt nascuti sub steaua norocului.

Sarutul sub vasc nu este doar o traditie de Craciun. Este si o traditie de Anul Nou. Se crede ca vei care se saruta sub vasc, planta a iubirii si a armoniei, la miezul dintre doua nopti, vor fi feriti de certuri intregul an care tocmai a venit. De asemenea, in casele care sunt decurate cu mladite de vasc se spune ca norocul infloreste.

In acelasi timp, evita sa intorci fila calendarului pentru luna ianuarie daca aceasta nu a inceput. Este un gest care nu este considerat a fi de bun augur.

Tot pentru noaptea dintre ani, se poate observa predilectia pentru anumite alimente considerate drept ‘benefice’, precum struguri sau peste. Aceste doua alimente sunt nelipsite de pe mesele imbelsugate ale romanilor in noaptea dintre ani. Strugurii trebuie degustati primii, inaintea pestelui si a celorlalte alimente. Ei sugereaza belsugul si sanatatea. Pestele in schimb sugereaza sporul si usurinta in a le face pe toate cu seninatate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Consumand peste in noaptea de Revelion, vei fi usor precum pestele in apa pe tot parcursul anului, spune o vorba din batrani... Pe de alta parte, in prima zi din an carnea de gaina sau de curcan nu este chiar atat de indicata. Conform unei superstitii stravechi, norocul si bunastarea casei se vor imprastia precum imprastie gaina pamantul cu ghearele...

Si metalele pretioase aduc noroc si soarta la cumpana dintre ani. Argintul in mod deosebit. Poarta bijuterii din argint in noaptea dintre ani pentru a fi frumos si curat precum argintul, dar si pentru a fi ferit de vrajitorii si alte rele.

De asemenea, prima persoana care trebuie sa iti treaca pragul casei in prima zi a anului trebuie sa fie un barbat. Daca barbatul este brunet, atunci vei avea parte de un an norocos si imbelsugat. Nu se poate spune acelasi lucru daca un barbat blond sau roscat va trece primul pragul casei tale. Sau o femeie.. Acestia vin insotiti de ghinion.

Leagăn pentru toată copilăria Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Exista anumite superstitii si obiceiuri de Revelion care se adreseaza fetelor care doresc sa isi viseze ursitul. In ajunul Anului Nou, intr-un vas umplut cu apa, fetele necasatorite trebuie sa strecoare un fir de busuioc sfintit, o ramura de mar si un banut. Se spune ca isi vor visa ursitul dimineata, cand se duc spre somn. De asemenea, fetele nemaritate il pot visa pe cel harazit sa le fie sot daca imprumuta o verigheta de la o fata casatorita si o poarta toata noaptea dintre ani pe mana stanga, al treilea deget.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri