28 Octombrie 2011 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Philips a efectuat un studiu ce ne dezvaluie ingrijorarile principale ale romanilor in ceea ce priveste starea lor de sanatate. Peste 39% dintre respondenti sunt ingrijorati cu privire la bolile cardiovasculare si atacul de cord, in timp ce aproximativ 4% sunt ingrijorati cu privire la bolile oncologice ca o posibila amenintare in urmatorii cinci ani.

Philips Electronics a organizat recent un eveniment de presa, care a avut ca tema prezentarea rezultatelor unui sondaj privind starea de sanatatea in Romania, precum si cresterea gradului de constientizare in randul populatiei generale si profesionale cu privire la noile tendinte globale in diagnosticarea precoce si tratamentul bolilor cronice.

Studiu Philips si IMAS: Ce ii ingrijoreaza pe romani in ceea ce priveste starea lor de sanatate?

Datele sondajului de opinie derulat de IMAS pe un esantion de 900 de persoane, reprezentativ la nivel national (acopera toate cele 42 de judete si toate orasele cu peste 200.000 de locuitori) au aratat ca peste 60% dintre romani isi apreciaza starea de sanatate ca fiind “buna”, “foarte buna” sau “excelenta”, 77% dintre acestia spunand ca nu sufera de nicio boala cronica.
Peste 39% dintre respondenti sunt ingrijorati cu privire la bolile cardiovasculare si atacul de cord, in timp ce aproximativ 4% sunt ingrijorati cu privire la bolile oncologice ca o posibila amenintare in urmatorii cinci ani.
Conform Institutului National de Statistica, peste 60% dintre decese sunt cauzate de boli cardiovasculare (numarul 1), in timp ce 18% sunt cauzate de cancer (numarul 2).

In plus, rezultatele sondajului realizat de Philips au aratat ca 11% isi fac griji pentru pierderea vederii, 16% pentru boli locomotorii, iar 8% pentru infarct, in timp ce peste 42% dintre respondenti nu cred ca sunt expusi si nu isi fac griji in privinta sanatatii.

In ceea ce priveste intrebarea referitoare la diagnosticare, peste 63% dintre respondenti considera ca in Romania nu exista suficiente tehnologii disponibile care sa asigure stabilirea unui diagnostic precoce si initierea unui tratament in stadiile incipiente ale bolii, in timp ce peste 47% cred ca diagnosticele moderne pot prelungi speranta de viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri