12:10, 17 Octombrie 2011 publicat în Lifestyle 7 share-uri

Tatal meu a fost medic. Imi amintesc si acum cu cata admiratie il priveam si cat de mandra ma simteam cand, cu ochii inlacrimati de bucurie, pacientii ii multumeau sau il imbratisau cu recunostinta. Holurile spitalului devenisera pentru mine loc de joaca. Tatal meu aducea pe lume copii cu obraji rosii si gura cat un nasture. Era cel mai bun tata din lume.

I-am urmat exemplul pentru ca prinsesem drag de copii, de amestecul de spaima si iubire din ochii viitorilor parinti dar si pentru ca nu voiam sa imi dezamagesc tatal. Mi se parea ca isi doreste uneori mai mult decat mine sa devin o doctorita cel putin la fel de buna ca si el. Asta a reprezentat o presiune enorma pentru mine, dar m-am descurcat pentru ca si mie imi placea drumul ales. In caz contrar chiar nu stiu ce m-as fi facut. Nu as fi putut sa duc aceasta povara. Vad in fiecare zi oameni nefericiti cu alegerea profesionala pe care au facut-o: incepand cu vanzatorul de ziare de la chioscul de langa metrou si sfarsind cu o parte dintre colegii mei.

Asa ca tot observand ce se petrece in jurul meu in fiecare zi si stiind cat de mult a contat ca tatal meu isi dorea pentru mine aceeasi meserie pe care el a ales-o, mi-am promis ca niciodata sa nu imi imping copiii sa faca acelasi lucru. Desi ii vad alergand pe culoare si admirand “puii de om”, si uneori ii aud spunandu-le bunicilor ca vor sa fie ca mine cand vor fi mari, nu stiu daca este exact ce isi doresc. Vom vedea cu timpul care sunt talentele si PERSPECTIVELE care se vor deschide inaintea lor.

Nu imi fac nici un gand cu privire la viitoarea lor profesie, pentru ca vor sti la momentul potrivit ceea ce li se potriveste lor ci nu mie, taticului lor sau colegilor din clasa. Eu voi incerca sa le deschid cat mai multe usi si sa le asigur un inceput de succes. Pentru asta ma bazez pe renta Magister de la BCR Asigurari de Viata. Ea ma asigura ca la 18 ani copiii mei vor beneficia de o suma de bani care le va fi cu siguranta de ajutor.

Daca te motiveaza sa vezi 50 de povesti de succes, te invit sa le urmaresti in continuare. Ele te vor ajuta sa te gandesti la viitorul copiilor tai in ansamblu si sa vezi cat de mult conteaza multitudinea de PERSPECTIVE in alegerea meseriei pe care o vor practica toata viata.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri