13 Octombrie 2011 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Traditiile crestine si cele laice s-au amestecat dand nastere unui fond unic de credinte, obiceiuri si superstitii. Va prezentam cateva dintre cele mai cunoscute traditii si superstitii de Sfinta Parascheva:

Pe 14 octombrie este celebrata sarbatoarea Sfintei Parascheva. Sfanta Parascheva este considerata a fi ocrotitoarea Moldovei, fiind totodata o figura feminina extrem de indragita in cultul popular. Odata cu trecerea timpului, traditiile crestine si cele laice s-au amestecat dand nastere unui fond unic de credinte, obiceiuri si superstitii. Va prezentam cateva dintre cele mai cunoscute traditii si superstitii legate de sarbatoarea Sfintei Parascheva:

Traditii, obiceiuri si superstitii de Sfanta Parascheva

Sfanta Parascheva este ocrotitoarea celor aflati in nevoi, “daruitoarea” celor in necaz, a celor care isi deschid sufletul in fata moastelor sale si se roaga cu sinceritate si credinta. In folclor, figura Sfintei coincide cu cea a Sfintei Vineri care ajuta tinerele sa se casatoreasca cu cel harazit de Dumnezeu, care inlesneste nasterea femeilor casatorite si ia sub aripa sa protectoare animalele salbatice.


Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Vinerea Mare este considerata a fi prilej potrivit pentru a incheia sau a deschide anumite activitati pastorale. In multe zone ale tarii, in aceasta zi, au loc targuri si iarmaroace de toamna unde se comercializeaza produse cu specific pastoral. Ciobanilor le este interzis sa ciopleasca daca nu vor ca mieii sa iasa tarcati. 14 octombrie este ziua din care ciobanii incep sa isi pregateasca turmele pentru iernat si ziua in care pot “ingroapa” vara. (FOTO: wikipedia)

In fiecare an, pe 14 octombrie, are loc pelerinajul la Iasi, unde se afla moastele Sfintei Parascheva. Se spune ca este bine sa-ti aduci aminte de ziua sfintei si sa te rogi direct la racla sfintei in aceasta zi, iar sfanta Parascheva se va ruga la randul sau pentru tine in fata lui Dumnezeu. Daca nu poti ajunge la Iasi, este bine sa te duci in orice biserica si sa te rogi pentru sanatatea si binele tau si al familiei tale, dar si pentru iertarea pacatelor celor dragi care nu mai sunt langa tine.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri