24 Iunie 2011 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Planificarea bugetului te poate ajuta sa intelegi cum iti poti cheltui banii in mod eficient. In acelasi timp, poti sa identifici metodele prin care ai mai putea reduce din cheltuieli acolo unde cheltuielile iti depasesc posibilitatile.

Scopul planificarii bugetului este acela de a te asigura ca ceea ce cheltuiesti nu depaseste venitul tau lunar scrie blogul special creat pentru o discutie despre planificarea banilor, Moneyning.com.

Iata cativa pasi care te vor ajuta sa iti gestionezi mai bine castigul lunar si in final sa mai si economisesti.

Planificarea bugetului:

1. Noteaza-ti venitul total. Include aici toate sursele de venit ca salariul sau pensia, pensia alimentara pentru copil, etc. Apoi, fa o lista cu toate cheltuielile tale lunare, incluzand rata pentru casa, cheltuielile pentru mancare si alte utilitati, ratele la banca, etc. Scade din suma venitului tau, suma acestor cheltuieli lunare si vezi cu ce ramai. Din acea suma ai putea sa gasesti resurse pentru a economisi.

2. Uita-te cu atentie pe lista cheltuielilor lunare si vezi de unde ai mai putea sa reduci. S-ar putea ca intr-o anumita parte sa cheltuiesti mai mult decat iti poti permite, de aceea trebuie sa mai tai din aceste cheltuieli.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

3. Stabileste un buget pentru tine insati. Include 5-10% pentru economii.

Economisirea:

1. Poti economisi bani incercand sa faci economie la utilitatile din casa. De exemplu, atunci cand nu ai nevoie ca ele sa fie aprinse, poti inchide becurile din casa. Contacteaza-ti in acelasi timp furnizorii de servicii si intreaba-i care le sunt cele mai bune oferte, astfel incat sa gasesti cea mai convenabila formula pentru tine.

De asemenea poti sa renunti la optiuni inutile pe care le-ai activat pe telefon.

2.Cumpara-ti obiecte vestimentare de la outlet-uri sau in timpul reducerilor sezoniere. Atunci cand mergi la cumparaturile zilnice fa-ti o lista, astfel incat sa nu te lasi tentata de lucruri de care in mod real nu ai nevoie.

3. Foarte multi bani ii cheltuim pe masa de la serviciu, de aceea cel mai bine ar fi sa iti iei un pachetel de acasa.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

4. Invata sa spui “nu”. Este foarte usor sa cazi in capcana slabiciunilor, de exemplu copilul care plange si iti spune sa ii cumperi ceva sau momentele cand iesi in oras si, la presiunea colegilor sau a prietenilor ajungi sa cheltuiesti mai multi bani decat ti-ai fi dorit. Sa spui “nu” din cand in cand, inseamna sa economisesti destul de mult intr-o luna.

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri