Esti hotarata sa apelezi la un psihoterapeut pentru prima oara?
Pune intrebari. Cu cat vei intelege mai multe despre cum lucreaza terapeutul, cu atat mai confortabil te vei simti. Pune intrebari despre procesul terapeutic si pune terapeutul sa repete de cate ori este nevoie orice nu ai inteles.
Fii deschisa si sincera in legatura cu sentimentele tale. Multe ganduri iti vor trece prin cap in aceasta prima sedinta. Fii atenta la reactiile si sentimentele tale si impartaseste-le terapeutului. Veti avea amandoi de invatat din aceste intelegeri.
Fii sigura ca te duci la aceasta prima sedinta cu asteptari realistice. Terapia nu va rezolva instantaneu problema, mai degraba este un proces. Cu putin efort din partea ta si cu o relatie puternica cu terapeutul, se vor gasi uneltele potrivite pentru a rezolva cu succes problema.

Autor: Elena Cozma, psihoterapeut
Institut: Clinica TerapiaM
Sursa: Psiholife.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri