Sanii sunt inzestrati cu o simbolistica atat de bogata. Sanii sunt parte din identitatea si expresivitatea feminina si au primit insusiri metaforice de-alungul a mii de ani de existenta umana. Sanii vorbesc despre frumusete si despre caldura materna, despre fertilitate in acelasi timp, sanii inseamna grija si sexualitate.

Cancerul este limita peste care ea trebuie sa treaca doar invingatoare, doar optimista. Asa ca, Dana este decisa sa nu renunte nici macar o secunda la viata ei definita de feminitate. Mi-a povestit raceala  medicilor atunci cand pun diagnostice atat de crunte, atunci cand vorbesc despre mastectomie, despre histeroctomie... Lor nu le pasa. Lor nu le pasa ca noi vrem sa ramanem femei si nu le pasa ca viata traita pe mai departe asa, mutilata, nu ar mai fi de fapt, viata... Citez pe mai departe din blogul Danei:

“Nu se gandeste nimeni la confortul psihic al femeii care este deja ingenunchiata de lupta cu boala. Chirurgii taie, taie cat mai mult, uneori nu pentru ca e mai sigur, ci pentru ca e mai usor. O operatie de sector necesita multa precizie si atentie din partea chirurgului pe cand o mastectomie totala e mai simpla, scoate tot si a terminat. Statisticile arata ca rata recidivei intre sector si mastectomie totala este de 0,5%. Atunci de ce nu se gandesc si la femei si le sfatuiesc (sau mai bine zis le obliga) sa acepte mastectomia?! Da, sunt si cazuri in care mastectomia este cea mai buna solutie. Ultima oara cand am fost in spitalul Fundeni, la sectia chirurgie oncologica, am vazut in jur de 20 femei toate cu un singur san si o singura femeie cu ambii, dar nu avea o tumora maligna ci benigna. Chiar era necesara mastectomia totala?! Toate acele femei erau trecute de 45 ani”...

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

“As vrea sa le vorbesc asa femeilor din Romania care se duc la mastectomie si o fac fiindca <>. Ele renunta la feminitatea lor. Eu nu vreau sa renunt. Eu de-asta vreau plastie pe san, fiindca nu vreau sa renunt la feminitate. Eu inca imi mai doresc dragoste in viata mea”, imi spunea si mie in acea zi incarcata de energia verii.

Ce fericita trebuie sa ma simt ca voi trai, dar fara san (cu unul de silicon in cele din urma) si fara ovare, in menopauza la o varsta foarte timpurie si sa suport si consecintele tratamentului chimio, radio si efectele nu foarte placute ale menopauzei (afectarea sistemului osos, imbatranirea timpurie etc etc) Toate astea si multe altele medicii nu ti le spun. De ce? Nu stiu, dar eu am decis sa ma informez si sa stiu dinainte ce urmeaza sa se intample cu viata mea. Sunt un pacient dificil dupa parerea medicilor dar informat”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri