Sanii sunt inzestrati cu o simbolistica atat de bogata. Sanii sunt parte din identitatea si expresivitatea feminina si au primit insusiri metaforice de-alungul a mii de ani de existenta umana. Sanii vorbesc despre frumusete si despre caldura materna, despre fertilitate in acelasi timp, sanii inseamna grija si sexualitate.

Menopauza timpurie nu este simtita doar ca un handicap dar si ca o nedreptate. Toate complicatiile obisnuite ale menopauzei risca, in cazul meu si nu numai, sa conduca la izolarea sociala. Cel mai rau este atunci cand lupti cu starile de anxietate, depresie, nesiguranta si incertitudine ca ziua de maine imi va aduce ceva bun si nu in ultimul rand alterarea imaginii de sine. De ce spun asta? Pentru ca tratamentele adjuvante (in lupta cu cancerul) trebuie mentinute in jur de 3 - 5 ani dupa operatie pentru a nu recidiva cancerul, dar, paradoxal, in unele cazuri ma refer la persoanele pana in 45 ani chiar aceste medicament produc recidiva de cancer.

Deci, in concluzie, nu mai putem avea copii si va trebui sa suportam toate consecintele menopauzei timpurii. Iar peste 10 ani daca ii voi/vom apuca voi/vom arata si ne vom simti cu mult mai invarsta. Unde este feminitatea? Cum putem trai asa intr -o lume in care se pune atat de mare pret pe ambalaj?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

In cautarile mele am gasit nenumarate cazuri de femei care au acceptat mastectomia sanului sau histerectomii fara sa fie necesare, deoarece nu aveau cancer. De ce medicii le-au rapit dreptul de a fi femei? De ce nu le-au investigat inainte de a face aceste interventii invazive? De ce le rapesc dreptul de a fi femei? Nu am sa inteleg niciodata de ce medicii fac aceste operatii atat de usor fara ca pacientele sa fie diagnosticate cu cancer. De ce pacientele nu au verificat daca exista si alta cale? De ce nu s-au investigat cum trebuie?

Cred ca pentru fiecare dintre noi exista un tratament si un medic care ne poate ajuta in drumul nostru, important este sa-l gasim si sa avem incredere ca totul este spre binele nostru. Fiecare alege si decide pentru el. Important este sa ne asumam calea si sa nu ne lasam influentate in deciziile pe care le luam. E posibil sa regretam...

Pentru unele/ unii dintre noi medicina alternativa este o cale. Chiar daca nu te vindeca te protejeaza, cel putin in cazul meu a functionat. Nu am murit intr un an de zile cum au preconizat medicii. Mai mult decat atat, medicii mi-au spus ca daca fac toate acestea (operatie, chimioterapie, radioterapie, menopauza, tratamente de substitutie hormonale etc etc) am ca speranta de viata 5 ani. Eu nu vreau sa traiesc 5 ani, vreau sa traiesc pe putin 50 de ani. Vreau sa apuc sa ma bucur de viata si imi implinesc toate visele. Decizia va apartine.

Viata nu este o povara greu de dus, ci un joc grozav, unic, si eu am ales sa merg mai departe in aceasta minunata aventura pe care o numesc viata si bineinteles ca aleg sa joc din plin pe scena vietii. Sunt impacata cu alegerile facute, cu ce s-a intamplat si fericita pentru ca am aflat ca aceasta stare e o alegere dar si pentru ca m-am redescoperit. Am ales dragostea, generozitatea, bucuria de viata, am ales sa fiu femeie si sa nu renunt la feminitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri