Dupa varsta de 45 de ani totul se schimba. Femeile ajunse la varsta mijlocie incep sa dispara din atentia publica iar prezenta lor vibranta sa se transforma in invizibilitate. Ceilalti oameni, aceia care inainte le admirau, acum nici macar nu le mai observa atunci cand trec pe strada...

Fustele scurte, colierele si tocurile inalte au devenit “nepotrivite varstei” pentru ele, sau cel putin, asa crede societatea. Cu toate acestea, “femeile ca mine au descoperit un alt mod prin care pot sa transmita lumii ceea ce sunt”, spune jurnalista de la Daily Mail, Mandy Appleyard.

Intr-un eseu personal, ea vorbeste despre cum femeile trecute de o anumita varsta au tendinta de a se preocupa mai mult de cum arata locuinta lor, decat de felul cum arata ele insele. “Treci pe langa noi pe strada si nu ne arunci nici macar o privire. Insa intra in locuintele noastre si totul va fi diferit”, spune ea.

"Vrem ca locuintele noastre sa fie primitoare, dar in acelasi timp ne dorim ca ele sa spuna lucruri semnificative despre noi si despre stilul nostru". Mandy isi explica teoria: "Cand eram tanara si ma interesa moda, purtam haine care ar fi trebuit sa vorbeasca despre mine, care sa spuna ca am gusturi bune. Dar acum, la 50 de ani, ceea ce port conteaza mult mai putin. In schimb, ma surprind a fi preocupata cu gasirea nuantei potrivite de galben pentru peretele din camera mea de studiu sau de gasirea setului perfect de cani de capuccino. Ce spune casa mea despre mine? Eu sper ca va spune ca sunt o persoana aventuroasa (ilustrata de folosirea culorilor intense); ca am calatorit mult (exista foarte multe fotografii surprinse in calatoriile mele); ca sunt feminina si ca imi place moda; ca sunt o femeie cu bun-gust si care citeste cu aviditate (am peste 2000 de carti)".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Sunteti de aceeasi parere cu Mandy? Trecute de o anumita varsta, ajungem sa ne exprimam stilul personal si "sa vrajim", prin obiectele care ne inconjoara?

"La 20-30 de ani, viata era mult mai orientata catre exterior. Vroiam sa socializam, sa ne construim o cariera. Dar la mijlocul vietii, copiii nostri, majoritatea au parasit casa, ne simtim mai putin de ajutor si nici nevoia de a ne demonstra in fata intregii lumi nu mai este la fel de acuta. Mai mult, vrem sa simtim confortul propriului nostru camin si al gradinii noastre, care devin un fel de sanctuar".

Mandy impreuna cu prietenele ei au denunmit “home couture” aceasta tendinta a femeilor de varsta mijlocie de a se preocupa cu atata ardoare de aspectul propriei locuinte. Este momentul acela cand in loc de “esti o femeie atragatoare” ti se spune: “esti o femeie atragatoare pentru varsta ta”, explica Mandy. Este atunci cand acestor femei li se pare ca "au mai multa viata in urma decat inainte", este momentul cand femeile trebuie sa se prinda de ceva solid, aceasta fiind casa lor.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri