Noaptea trecerii dintre ani este un moment magic si in traditia populara romaneasca. Este un moment in care are loc infruntarea dintre vechiul si noul an, un moment in care timpul se opreste in loc pentru a-si putea continua curgerea, un moment in care timpul "se reinnoieste", anul vechi se "ingroapa", anul vechi se "ingroapa", iar cel nou abia se naste

Dorinta spusa la miezul noptii cu optimism si credinta ca se va indeplini are cele mai mari sanse sa se indeplineasca. Daca vezi o stea cazatoare in noaptea dintre ani, anul respectiv va fi unul dintre cei mai buni din viata ta. Iti va schimba cursul vietii in mod decisiv.

De asemenea, odata ce noaptea s-a incheiat si soarele rasare, in functie de directia vantului, poti face preziceri cu privire la anul care vine. Daca vantul bate dinspre sud inseamna ca pentru anul urmator se anunta prosperitate si vreme buna, frumoasa. Daca vantul sufla dinspre nord este de rau augur. Prezice calamitati naturale pentru anul care a inceput. Vantul care sufla dinspre vest este de bun augur, fiind un semn al bogatiei si al abundentei de peste, dar prezicand totodata moartea unei persoane de stat importanta. Daca nu bate niciun fel de vant atunci anul care vine va fi, pe tot parcursul sau, un an benefic, infloritor, plin de voie buna si belsug.

Odata ce trece de miezul noptii, daca vrei sa ai parte de noroc in anul urmator, prima persoana care iti calca pragul casei ar trebui sa fie o persoana de sex masculin. Neaparat bruneta! Odinioara, barbatul brunet care iti intra in casa nu trebuia sa vina cu mana goala, ci aducand cu el paine – pentru ca gospodaria respectiva sa fie imbelsugata, carbune – pentru ca nimeni in casa respectiva sa nu sufere de frig si verdeata – pentru ca viata persoanelor respective sa nu se ofileasca niciodata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

O culoare despre care se crede ca are darul de a atrage norocul anului care vine, dar si energiile de factura pozitiva este rosul. Nu conteaza daca este la vedere sau nu, important este sa porti rosul daca vrei ca in anul respectiv sa iti mearga bine. Iar daca porti un lucru nou pe tine, cat de mic, cu atat mai bine. Iar cand se apropie miezul noptii si incepe numaratoarea inversa, trebuie sa tii in mana un lucru, un simbol sau un indiciu a ceea ce iti doresti cel mai mult pentru anul care vine.

Mai trebuie sa stii ca atat in ajunul Anului Nou, in ziua de 31 decembrie, cat si in ziua Anului Nou – 1 ianuarie, activitatile casnice trebuie intrerupte daca nu vrei sa fii urmarit de ghinion in anul care vine. Nu trebuie sa maturi, nu trebuie sa dai gunoiul afara din casa, nu trebuie sa speli (altfel duhurile rele vor intra in aceste rufe), nu trebuie sa tai cu foarfeca.

Vascul, asezat pe mese in noaptea Anului Nou, este considerat ca aducator de sansa, noroc si prosperitate.

In noaptea de Revelion, cuvintele urate si gandurile dusmanoase nu-si au rostul. Se crede ca cei care le adreseaza celorlalti sunt urati in fata lui Dumnezeu si vor fi urmariti de ghinion de-a lungul intregului an.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri