Pentru a oferi consumatorilor europeni un instrument practic de alegere a unei statiuni de schi, in functie de preferintele lor, oriunde in Uniunea Europeana, Centrele Europene ale Consumatorilor din Uniunea Europeana au decis sa intreprinda o evaluare comparativa la nivelul Uniunii Europene, intitulata "Schi Resort-urile din Europa 2010/2011".

Principalele constatari

Au fost evaluate 197 de statiuni de schi din 20 de state europene. In scopul de a avea date comparabile statiunile de schi au fost structurate, in functie de lungimea lor, in 5 categorii diferite:
• 1 - 10 km
• 11 - 25 km
• 26 - 50 km
• 51 - 100 km
• peste 100 km
Majoritatea raspunsurilor la aceasta intrebare au fost pentru 1-10 Km si 11-25 Km.

• Diferente uriase de pret

Costul unui bilet pentru un adult pe o perioada de 6 zile variaza intre 40 euro in Republica Ceha (Sport areál Klíny) si Lituania (Vilkaviškio rajono slidininkų klubas) si 272 Euro intr-o statiune de schi din Elvetia (St. Moritz). Pretul este de peste sapte ori mai mare comparativ cu cele mai ieftine resort-uri din acest raport.

• Valoarea banilor in Republica Ceha

Statiunile de schi care ofera un raport calitate/pret foarte bun se pot gasi in Republica Ceha. Exista statiuni unde tariful pentru un bilet valabil 6 zile este intre 40 si 75 Euro. Serviciul „Pachet Family” este disponibil pentru cel putin 136 de euro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta? Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Un caz aparte este resort-ul din Allenheads (Marea Britanie). La acest resort au acces la partii, doar membrii care au platit o taxa anuala (37 Euro pentru un adult, 73 euro/familie).

• Cele mai scumpe statiuni de schi: Elvetia

Cele mai scumpe schi resort-uri se afla in Elvetia. Cea mai scumpa statiune este Saas Fee , urmata de Sierra Nevada ( Spania )si Kronplatz (Italia).

• Cele mai ieftine statiuni de schi

Este important de spus – ca si regula generala – faptul ca cele mai ieftine statiuni de schi sunt cele de dimensiuni mici; cele mai ieftine statiuni ofera numai o partie de 1 km, iar cele mai scumpe ofera o partie de 10 kilometri Dar daca iei in considerare dimensiunea unei statiuni in functie de marimea partiei, exista diferente uriase.

Cea mai mica statiune care se incadreaza in categorie (1-10 km) se afla in Cehia iar cea mai ieftina este in Lituania ( aproximativ 140 E/ 6 zile).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri