12:12, 2 Decembrie 2010 publicat în Lifestyle

Pentru a oferi consumatorilor europeni un instrument practic de alegere a unei statiuni de schi, in functie de preferintele lor, oriunde in Uniunea Europeana, Centrele Europene ale Consumatorilor din Uniunea Europeana au decis sa intreprinda o evaluare comparativa la nivelul Uniunii Europene, intitulata "Schi Resort-urile din Europa 2010/2011".

In general nu exista diferente mari de pret intre statiuni. Exista statiuni de dimensiuni mici in Alpi – Europa Centrala care practica preturi similare cu statiunile din Nord – Est-ul Europei. Pretul mic se datoreaza slabei puteri de cumparare din zona respectiva.

Diverse Reduceri

Citeste si:
Ziua Internațională a Pământului: 56% dintre români își propun să...
Ziua Internațională a...

Exista si statiuni de schi care ofera reduceri, in functie de numarul de persoane, de numarul de zile de sedere etc.

Reduceri sunt oferite, de obicei familiilor sau acelor persoane care detin un asa numit „ guest-card” al resort-ului. In plus, copiii mici insotiti de un adult pot utiliza gratuit echipamentele pe cablu.

Citeste si:
Grupul LEGO mizează pe nostalgie cu noul set LEGO® IDEAS Winnie...
Grupul LEGO mizează pe...

Tabelul comparativ poate fi accesat aici - http://www.eccromania.ro/publicatii/tabel-comparativ-privind-preturile-din-schi/view

Sfaturi oferite de ECC Romania

Alegeti, in functie de necesitati, resort-ul de schi potrivit: daca nu stiti sa schiati si vreti sa invatati nu aveți nevoie de un „Mega-ski-resort" ci de un resort de dimensiuni mici cu parti potrivite pentru dumneavoastra;
Aflati din timp: Nu va grabiti cand va planificati vacanta. Acest studiu ofera doar o imagine de ansamblu a ofertelor de pret. Pentru a fi la curent cu informatiile legate de ofertele de schi va recomandam sa verificati site-urile oficiale a statiunilor de schi.
Intrebati de reduceri: Intrebati din timp, atunci cand faceti rezervarea camerelor, daca pentru a beneficia de reduceri aveti nevoie de vreun act (de exemplu, carnet de student, card de membru, etc.)

Informatii furnizate de Centrul European al Consumatorilor Romania

Foto fr si main: Skistar Trysil

Foto interior: Skistar Trysil


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri