Unde ne petrecem vacanta de iarna? Afla care sunt cele mai ieftine statiuni europene de schi!

Pentru a oferi consumatorilor europeni un instrument practic de alegere a unei statiuni de schi, in functie de preferintele lor, oriunde in Uniunea Europeana, Centrele Europene ale Consumatorilor din Uniunea Europeana au decis sa intreprinda o evaluare comparativa la nivelul Uniunii Europene, intitulata "Schi Resort-urile din Europa 2010/2011".

Principalele constatari

Au fost evaluate 197 de statiuni de schi din 20 de state europene. In scopul de a avea date comparabile statiunile de schi au fost structurate, in functie de lungimea lor, in 5 categorii diferite:
• 1 - 10 km
• 11 - 25 km
• 26 - 50 km
• 51 - 100 km
• peste 100 km
Majoritatea raspunsurilor la aceasta intrebare au fost pentru 1-10 Km si 11-25 Km.

• Diferente uriase de pret

Costul unui bilet pentru un adult pe o perioada de 6 zile variaza intre 40 euro in Republica Ceha (Sport areál Klíny) si Lituania (Vilkaviškio rajono slidininkų klubas) si 272 Euro intr-o statiune de schi din Elvetia (St. Moritz). Pretul este de peste sapte ori mai mare comparativ cu cele mai ieftine resort-uri din acest raport.

• Valoarea banilor in Republica Ceha

Statiunile de schi care ofera un raport calitate/pret foarte bun se pot gasi in Republica Ceha. Exista statiuni unde tariful pentru un bilet valabil 6 zile este intre 40 si 75 Euro. Serviciul „Pachet Family” este disponibil pentru cel putin 136 de euro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta?

Un caz aparte este resort-ul din Allenheads (Marea Britanie). La acest resort au acces la partii, doar membrii care au platit o taxa anuala (37 Euro pentru un adult, 73 euro/familie).

• Cele mai scumpe statiuni de schi: Elvetia

Cele mai scumpe schi resort-uri se afla in Elvetia. Cea mai scumpa statiune este Saas Fee , urmata de Sierra Nevada ( Spania )si Kronplatz (Italia).

• Cele mai ieftine statiuni de schi

Este important de spus – ca si regula generala – faptul ca cele mai ieftine statiuni de schi sunt cele de dimensiuni mici; cele mai ieftine statiuni ofera numai o partie de 1 km, iar cele mai scumpe ofera o partie de 10 kilometri Dar daca iei in considerare dimensiunea unei statiuni in functie de marimea partiei, exista diferente uriase.

Cea mai mica statiune care se incadreaza in categorie (1-10 km) se afla in Cehia iar cea mai ieftina este in Lituania ( aproximativ 140 E/ 6 zile).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri