Ce va urma pe mai departe va fi relatarea uneia dintre cele mai frumoase experiente traite in ultima perioda. Este vorba despre aproape cinci ore de dans si miscare, in cadrul unui work-shop de dans contemporan african pe care l-a sustinut duminica la Bucuresti, artistul etiopian Mekbul Jemal Tahir.

Pe muzica ce combina trairi africane si electro, lui Mekbul i-a fost mult mai usor sa ne “disciplineze”, fiindca muzica stimula fiecare celula. Astfel, pornind de la exercitii de incalzire simple am ajuns sa invatam forme de dans care aveau mare legatura cu forta interioara. "Lasati-va toate grijile acasa, aici este un loc in care ne degajam de toate energiile negative", primeam incurajari. Curand, oamenii au devenit mult mai degajati, mai indrazneti iar miscarile in ritmuri africane si in acelasi timp incarcate de personalitatea fiecaruia, devenisera motive de aplauze frenetice. Probabil ca si aplauzele erau de asemenea, o forma de exteriorizare a unor trairi foarte intense obtinute printr-un dans aproape epuizant, dar care incarca de fericire...

Dupa o scurta pauza, am continuat intr-un stil mai linistit, dar intr-un anume fel, tulburator, pentru ca prin mici exercitii puteam vedea cum un mic grup se transforma in intreg: un conducator, cinci oameni il urmeaza cu ochii inchisi, tinandu-se unii de ceilalti. Conducatorul imprima un anume sens miscarii, iar toti ceilalti il urmau ca prin minune, pentru ca erau concentrati pentru a simti energia liderului si a celorlalti impreuna - o traire superba si unica, pe muzica relaxanta, de asemenea in note africane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Am sfarsit cursul de dans tot in cerc, cu Mekbul, invatandu-ne tehnici de relaxare a corpului si mai apoi sfarsind cu demonstratia unei miscari specifice dansului traditional african. Iar la sfarsit, din nou aplauze, pentru inteligentul si expresivul nostru profesor de dans.

Astfel de work-shopuri sau ore de dans contemporn sustinute de catre dansatori profesionisti din intreaga lume au devenit deja un fapt comun in Bucuresti, dar si in alte orase ale tarii, cum ar fi Clujul, iar daca vreti sa va oferiti momente pe care nu le veti uita niciodata, trebuie sa mergeti la un astfel de curs, dar in general practicati orice forma de dans, pentru ca dansul inseamna o explorare a frumosului.

Pentru toate informatiile legate de lumea dansului din Romania, site-ul InfoDance.ro va poate fi un instrument de ajutor.

Jullie S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri