Sinuciderile in masa nu sunt tocmai o realitate pe care ai vrea sa o prezinti copilului sau nepotului tau in timp ce merge la culcare. Insa din vremuri stravechi si pana in prezent, istoria consemneaza asemenea experiente umane ingrozitoare. Iti prezentam trei dintre cele mai inspaimantatoare sinucideri in masa pe care le-a experimentat umanitatea:

Refuzul sclaviei sexuale: Sinuciderea in masa a femeilor teutone in 102 I.H.


Anumite legende romane povestesc despre gestul curajos si eroic al teutonilor care au preferat sa-si ia viata decat sa devina prizonieri. Teutonii, triburi germanice provenind din regiunea Jutland (regiunea daneza) sunt invinsi in 102 IH in batalia de la Aqua Sextiae de legiunile romane conduse de Gaius Marius. Insusi regele teutonilor, Teutobod, este capturat si prins in lanturi. 300 de femei maritate urmau sa fie predate invingatorilor romani, devenind sclave. Temandu-se sa nu se transforme in sclave menite sa satisfaca dorintele sexuale ale barbatilor romani, femeile teutone au cerut consulului roman sa slujeasca in templul lui Venus si al lui Cerus. Cererea nu le-a fost aprobata insa. Si-au omorat copiii si a doua zi dimineata au fost gasite moarte, unele in bratele altora. Cel mai probabil ca s-au strangulat unele pe altele in timpul noptii. Aproximativ 300 de femei, conform relatarilor istorice… Au considerat ca mor cu demnitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Paranoia umana in masa – 38 de membri ai grupului Heaven’s Gate renunta la trupurile lor, sperand ca or sa supravietuiasca catastrofei Pamantului


Nu s-a intamplat in vremuri de demult, ci chiar recent, in 1997. Adeptii cultului Heaven’s Gate, aflati intr-o ferma de langa San Diego, si-au luat viata dupa momentul “ultimei cine”. Au consumat droguri combinate cu votca si s-au ajutat reciproc sa moara, prin asfixiere cu pungi. Adeptii sectei Poarta Raiului credeau ca odata cu sosirea cometei, pamantul urma sa fie ras de pe fata universului, urmand ca ulterior planeta sa renasca. Considerau totodata ca trupurile lor nu erau decat niste unelte care o sa-i ajute sa treaca la un alt nivel, iar singura lor posibilitate de a supravietui catastrofei planetare era aceea de a parasi imediat Pamantul, evacuandu-l. Cultul Heaven’s Gate era condus de Marshall Appplewhite si sotia sa, cunoscuti sub numele de Bo si Peep. Povestea de dragoste a celor doi incepe in 1975, cand Marshall, recuperandu-se de pe urma unei boli mintale, este ingrijit de femeia care urma sa-i devina sotie. Celor doi nici prin cap nu le trecea ca in seara de 19 martie 1997 urmau sa moara cu adevarat… Erau convinsi ca astfel or sa supravietuiasca sfarsitului civilizatiei umane si ca trupurile lor vor merge pe nava zburatoare aflata in coada cometei Hale-Bopp. De asemenea, Marshall credea ca este inrudit cu Iisus si ca, precum acesta, reprezinta “un regat evolutionist deasupra umanului”. 38 dintre adeptii sai au crezut in ceea ce credea Marshall. S-au sinucis.

Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Foto interior: Wikipedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri