Sinuciderile in masa nu sunt tocmai o realitate pe care ai vrea sa o prezinti copilului sau nepotului tau in timp ce merge la culcare. Insa din vremuri stravechi si pana in prezent, istoria consemneaza asemenea experiente umane ingrozitoare. Iti prezentam trei dintre cele mai inspaimantatoare sinucideri in masa pe care le-a experimentat umanitatea:

Sinuciderile socheaza, ingrozesc, provoaca lacrimi, compasiune, furie si nepasare. Sau dimpotriva. Provoaca o goana nebuna dupa cauzele si motivele care ar putea justifica aceste acte terifiante. Este adevarat. Sinuciderile in masa nu sunt tocmai o realitate pe care ai vrea sa o prezinti copilului sau nepotului tau in timp ce merge la culcare. In mod sigur fac parte din lucrurile pe care nu vrei sa le auzi. Insa din vremuri stravechi si pana in prezent, istoria consemneaza asemenea experiente umane ingrozitoare. Indiferent ca sunt comise individual sau in masa, indiferent de motive (religioase, ideologice, militare, etc), sinuciderile raman la fel de terifiante si neintelese ca si crimele. Iti prezentam trei dintre cele mai inspaimantatoare sinucideri in masa pe care le-a experimentat umanitatea. P.S.: Citeste doar daca te tine inima!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Unde ne poate aduce manipularea psihica… Tragedia sinuciderii in masa din Jonestown

Teorii inimaginabile ale conspiratiei, miscari impotriva culturilor religioase, tehnici de manipulare a mintii umane, crima in masa… tragedia de la Jonestown (vezi foto aici) a zguduit puternic lumea din temelii si a generat o serie de reactii. Minciunile si adevarurile despre eveniment s-au amestecat insa… Pana la teribilul eveniment din 11 septembrie, tragedia din Jonestown era considerata drept cea mai mare pierdere de vieti umane necauzata de vreo catastrofa naturala. Sub influenta unei minti diabolice, peste 900 de vieti omenesti au fost intrerupte in timpul “sinuciderii revolutionare”.Cine vrea sa auda ca dintre cele 913 victime, 276 erau copii?... Jim Jones, liderul unei secte crestine din Statele Unite “Templul Oamenilor” ce incerca sa combata rasismul, este acuzat in anii ‘70 de manipulare psihica in masa, abuzare psihica si violenta asupra adeptilor sectei sale.

Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Reactionand impotriva acuzatiilor, Jones alaturi de o parte dintre sutele de membri ai sectei infiinteaza in jungla Guyanei o regiune agricola utopica. In urma unor plangeri ale unor fosti membrii, congresmanul Leo Ryan, impreuna cu alti politicieni viziteaza Guyana. Oamenii pretindeau ca ferma este un fel de lagar de concentrare si ca sunt retinuti acolo impotriva vointei lor. Considerat o amenintare serioasa intrucat unii membrii ai sectei l-au rugat sa ii ajute sa plece din Guyana, Ryan este ucis. Acelasi lider doreste cu orice pret “purificarea orasului” si cere adeptilor sai “moartea cu demnitate”. Sute de oameni au baut (de buna voie sau fortati cianura), iar cei care s-au impotrivit, incercand sa fuga din oras, au fost impuscati. Pe unele trupuri s-au gasit urme de injectii. Va puteti imagina un peisaj mai infiorator si mai macabre decat cel format de 913 trupuri intinse unele langa alte, intr-o pozitie identica?... Au existat insa si cativa supravietuitori. Ce au povestit este de neimaginat…


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri