21 Februarie 2024 publicat în Lifestyle 25 share-uri

Călătoriile au devenit extrem de ușor de realizat, mai ales dacă te numeri printre pasionații de descoperiri. În funcție de destinația aleasă, indiferent dacă îți place să planifici în avans sau preferi să fii spontan, pasul care dă startul întregii experiențe este mijlocul de transport ales. Acesta trebuie armonizat cu destinația finală, cu volumul bagajelor și cu tipologia ta de călător (explorator, entuziast, relaxat).

Află mai jos care sunt avantajele specifice fiecărui mod de deplasare și alege pentru următoarea ta vacanță exact ce ți se potrivește.

Mașina

Cel mai la îndemână mijloc de transport rămâne mașina, mai ales dacă distanțele parcurse nu vor obosi șoferul în asemenea măsură încât să uite că este în concediu. Dacă pleci în vacanță alături de familie, poți alege o Dacie Jogger, de exemplu, deci o mașină încăpătoare, care să asigure spațiu suficient pentru bagaje nenumărate, dar și un confort sporit.

Cu propria mașină lucrurile se desfășoară după bunul plac, puteți face modificări de traseu și nu depindeți de orele de plecare și sosire ale mijloacelor de transport în comun. Puteți face pauze oricând este necesar, dacă drumul o permite, și nu mai trebuie să achitați bilete pentru transfer de la aeroport la cazare, de exemplu, ci doar combustibilul și posibilele taxe de drum proprii legislației fiecărei țări.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Avionul

În funcție de destinație, avionul poate fi o variantă perfectă dacă pleci în altă țară sau schimbi continentul. O călătorie planificată din timp s-ar putea să-ți aducă și o serie de reduceri la biletul de avion, sau ai putea alege un bilet de clasa I, luat dinainte, în loc de unul la clasa economică, dar luat pe ultima sută de metri.

Este important să ai în vedere limitarea numărului de kilograme pentru bagaj, deoarece tot ce este în plus se achită. De asemenea, atenția la detalii, cum ar fi escalele, s-ar putea să te salveze din situați care să pună pe tine o presiune a timpului.

Alege să ai un timp decent între legături, pentru a nu fi nevoie să alergi de la un avion la celălalt. De regulă, cursele de legătură sunt gândite în așa fel încât să poți prinde confortabil avionul principal, dar este important să te documentezi în avans.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Trenul

Călătoriile cu trenul ar trebui experimentate măcar de câteva ori, pentru specificul relaxat și bine organizat. O călătorie cu trenul îți permite să admiri priveliștile, să înțelegi specificul locului prin care treci și chiar să observi diferențele dintre zone, în materie de arhitectură sau relief. Bagajul nu poate fi foarte voluminos, deoarece ar crește disconfortul celorlalți pasageri.

În plus, o diferență ce trebuie încercată este cea la nivel de căi ferate ale diferitelor țări. În state precum Franța sau Japonia (dacă ajungi atât de departe) există un real fenomen al exactității programului și o respectare strictă a orarului de circulație. În plus, standardele de confort sunt mult superioare celor din România, astfel că ar fi păcat să nu circuli în siguranță și eficient măcar în vacanță.

Vaporul

Inevitabil, dacă ești amator de călătorii în zone cu plaje și mare sau ocean, fără îndoială că ar trebui să experimentezi și varianta de plimbare cu vaporul sau chiar să contezi pe transportul maritim ca modalitate principală de a te deplasa, dacă destinația ta este insulară.

Prețurile biletelor sunt accesibile, iar pe distanțe mai mari vapoarele sunt dotate cu absolut toate facilitățile necesare pentru confortul călătorilor.

La modă în țările cu arhipelaguri numeroase sunt croazierele de o zi (plecare dimineața și sosire seara), în care sunt vizitate cele mai importante obiective turistice și turiștii au acces la zone în care în mod normal nu se poate ajunge (de obicei plaje).

Partea cea mai interesantă a întregii experiențe atunci când călătorești este că, dacă dispui de informațiile corecte, poți îmbina toate mijloacele de transport posibile, pentru a ajunge unde îți dorești. Poți ieși din aeroport, închiria o mașină pe care să o lași parcată în portul de unde iei vaporul pentru o croazieră de o zi. Sau poți debarca de pe iaht, lua trenul până într-o zonă muntoasă și alege să folosești un taxi până la destinația finală. Oricare ar fi itinerariul tău, bucură-te de întreaga experiență, pentru că este valoroasă și aducătoare de echilibru interior.

Sursa foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri