Atunci când ne gândim la un somn odihnitor, ne gândim la câteva aspecte importante: ritualul de somn, ceea în ce dormim și cât de confortabil este patul. Astfel, ritualul de somn este extrem de important din punct de vedere psihologic. Nu degeaba specialiștii recomandă, de exemplu, să separi spațiul de lucru în dormitor de celelalte zone. Acesta este un fel de "ancoră" care împiedică creierul nostru să se relaxeze. Același principiu se poate aplica și asupra pieselor din garderobă în care decidem să dormim.

Când ajungi acasă de la muncă, ar trebui să te schimbi în "haine de casă". Acesta va fi primul semnal pentru psihicul nostru că putem începe să ne odihnim. Și atunci când ne îmbrăcăm în pijamale sau într-o altă îmbrăcăminte special destinată, simțim imediat un val de oboseală și liniște plăcută. Prin urmare, pregătirea pentru somn - indiferent în ce alegi să dormi, este foarte importantă.

Așadar, în ce este cel mai bine să dormi?

Există numeroase studii în acest sens. Conform diferitelor sondaje, mai mult de jumătate dintre oameni preferă să doarmă în haine. Cele mai frecvente sunt:

  • tricouri largi și chiloti;
  • pijamale de noapte;
  • lenjerie intimă;
  • cămăși de bărbați.

Criteriul principal pe care trebuie să-l respecți este confortul. Îmbrăcămintea nu ar trebui să fie prea strânsă și prea călduroase, astfel încât reglarea temperaturii corpului să fie mai ușoară și umiditatea să se mențină în corp mai mult timp.

Totodată, ar trebui să alegi ceva liber care să nu îți restricționeze mișcările, deoarece îmbrăcămintea strânsă poate bloca circulația limfei, ceea ce este dăunător nu doar stării tale de bine, ci și sănătății în general. Prin urmare, este mai bine să renunți la a dormi cu șosete.

Bărbații sunt, de asemenea, expuși unor anumite riscuri. Lenjeria intimă strânsă are un efect negativ asupra "sănătății bărbaților", deci este mai bine să porți haine care nu te incomodează.

Poți să dormi și doar în boxeri barbati dacă așa te simți confortabil. În același timp, lenjeria de pat trebuie să fie moale și plăcută la atingere, preferabil din bumbac, bambus sau viscoză. În condiții de “minim de haine când dormi”, pielea respiră, iar mișcările nu sunt restricționate. Pentru cuplurile îndrăgostite, un somn comun de acest fel este o condiție excelentă pentru producerea de oxitocină, hormonul care reduce nivelul stresului.

Cum să te îmbraci pentru somn elegant și frumos

Mulți consideră că îmbrăcămintea pentru somn trebuie în primul rând să fie confortabilă. Desigur, confortul este foarte important pentru odihnă, însă aspectul hainelor creează o stare de spirit imediat înainte de culcare și imediat după trezire, motiv pentru care aspectul nostru în pijamale și cămăși de noapte primește o atenție destul de mare în lumea modei.

Astăzi există o varietate mare de modele frumoase și elegante de îmbrăcăminte pentru somn, inclusiv lenjerie intima. Există cămăși de noapte clasice, simple sau cu dantelă, pijamale cu pantaloni, pijamale din doua părți - șort și maiou cu finisaj din dantelă, etc. Cu o astfel de selecție largă, este destul de ușor să găsești stilul potrivit de pijamale sau cămăși de noapte în care să te simți încrezător și liber.

Variația de culori a îmbrăcămintei pentru somn nu lasă indiferenți pe cei care își doresc să doarmă "frumos". Alegând culorile de pijamale care te avantajează, îți vei crea o dispoziție bună înainte de culcare.

Cum să te îmbraci pentru somn confortabil și practic

Revenind la tema confortului, să discutăm despre croiala îmbrăcămintei moderne pentru somn. Alegerea este, așa cum s-a menționat mai sus, vastă. Mulți observă că este foarte confortabil să dormi în haine largi, așa că este foarte important să le alegi pe mărimea potrivită. Înainte de a cumpăra, asigură-te că ai ales mărimea corectă și nu încerca să cumperi haine prea "mari" sau, dimpotrivă, pentru "dacă slăbesc". Alegerea greșită a mărimii pijamalei poate strica nu numai impresia despre cumpărare, ci și procesul de somn. Alege pijamale un pic mai largi decât hainele pe care le porți zilnic și nu vei greși.

În concluzie, în ce să dormi noaptea este o alegere personală pentru fiecare. Sigur, ceea ce purtăm în timpul somnului reflectă modul în care ne raportăm la noi înșine. Deși doar un cerc restrâns de persoane ne vede în timpul somnului, petrecem o treime din viață dormind. Prin urmare, starea noastră în acele momente caracterizează calitatea vieții noastre și atitudinea față de aceasta.

Foto: astratex.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri