4 trucuri prin care îi poți oferi corpului tău un miros plăcut și persistent fără a face exces de produse

21 Februarie 2024 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Îngrijirea corpului nostru trebuie să reprezinte o prioritate. Hidratarea și respectarea unui program de igienă zilnică îl mențin sănătos, oferind un echilibru între minte și corp. O rutină corectă de curățare are mai multe beneficii, respectiv eliminarea impurităților, a transpirației, îndepărtarea bacteriilor, prevenirea anumitor boli de piele și menținerea unui miros plăcut al pielii.

Există numeroase geluri de duș sau săpunuri pe care le putem folosi, dar dacă vorbim de rezistența lor, diferă în funcție de calitatea produsului. Însă, rolul primar al acestora este de a curăța, nu și de a păstra o persistență a mirosului. Iată câteva trucuri utile prin intermediul cărora poți obține ambele efecte.

Exfoliază pielea

Pe lângă curățarea și igienizarea regulată, corpul are nevoie și de exfoliere. De cele mai multe ori, dacă pielea ta începe să fie uscată și aspră, este necesară o regenerare. Exfolierea are rolul de a face pielea mai netedă, de a elimina celulele moarte și de a desfunda porii.

Aplicarea unei creme sau a unui parfum pe piele, după ce ai folosit un scrub corporal, face ca mirosul să se impregneze mult mai bine în piele. Aroma produselor utilizate în urma exfolierii va persista mai mult, va uniformiza pielea și îi va oferi strălucire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Aplică o cremă hidratantă pe corp înainte să utilizezi parfumul

Înainte de a pulveriza parfumul pe piele, folosește o cremă fără arome, hidratantă, sau una cu un miros asemănător cu cel al parfumului pe care vrei să-l utilizezi. Crema aleasă nu este absolut necesar să aibă o anumită persistență, doar să hidrateze bine pielea. Aplic-o pe zonele unde urmează să utilizezi parfumul. În schimb, pentru o rezistență de 24 de ore, investește într-un parfum care conține note lemnoase. Există multe astfel de variante din care poți alege: Narciso Rodriguez, Diesel, Dolce & Gabbana, Mugler etc.

Un alt aspect important atunci când achiziționezi produse care conțin parfum este acela de a lua în considerare pH-ul pielii tale. Dacă un produs persistă pe pielea unei persoane, nu înseamnă că va avea același efect la toată lumea. De asemenea, este important să-l aplici în anumite zone ale corpului tău, pentru a fi eficient. Pulverizează pe gât, ceafă, pe coate și la încheietură, astfel încât mirosul să se imprime pe pielea ta în mod natural.

​Folosește antiperspirant înainte de culcare

Un alt truc în a menține corpul curat și cu un miros plăcut este aplicarea deodorantului seara, după duș, nu dimineața. Dermatologii spun că produsele utilizate noaptea au un efect mai bun, deoarece pe timpul nopții nu transpirăm atât de mult precum o facem ziua. Astfel, dacă utilizăm antiperspirantul seara, înainte de culcare, acesta are timp să se absoarbă, iar persistența lui este mai eficientă a doua zi.

Împrospătează hainele

Spălarea hainelor ori de câte ori este necesar le menține curate și proaspete. Balsamurile cu arome sunt cele care redau un miros plăcut hainelor, dar nu mereu persistă cât ne dorim. Atunci când ai hainele curate, dar mireasma nu mai este îmbibată în țesături, pentru a împrospăta mirosul, poți utiliza parfumuri pentru haine. Acestea pot fi folosite atât direct pe haină, cât și în interiorul mașinii de spălat.

De asemenea, există și alte variante care ajută la menținerea prospețimii rufelor, precum să adaugi un ulei esențial pentru țesături atunci când bagi hainele la spălat, să dizolvi bicarbonat de sodiu în apă sau să așezi un săculeț parfumat în dulapul cu haine.

Persistența aromelor pe piele pornește de la igiena și rutina de curățare corectă a corpului. Pentru a avea tot timpul un miros proaspăt și îmbietor nu este suficient să achiziționezi un parfum calitativ. Aplică trucurile din acest articol și vei observa eficiența și persistența produselor folosite.

Sursă foto: shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri