Asigurarea CASCO acoperă o gamă variată de situații și daune care pot surveni la autovehiculul asigurat. Acoperirea CASCO poate oferi protecție diferită, în funcție de cerințele tale specifice și de asiguratorul emitent. De aceea, este întotdeauna recomandat să citești cu atenție termenii și condițiile poliței. Poți alege o asigurare CASCO de la un broker de asigurări, unde există mai multe opțiuni disponibile, cu numeroase daune incluse.

În acest material îți prezentăm cinci dintre cele mai cunoscute situații acoperite de asigurarea CASCO, ca să știi ce înseamnă fiecare, înainte de a lua decizia finală!

1. Accident rutier

Asigurarea CASCO este facultativă și poate fi definită ca un contract prin care asigurătorul se angajează să acopere prejudiciile produse asupra autovehiculului asigurat, indiferent dacă proprietarul este sau nu responsabil pentru accident.

Asigurarea CASCO funcționează pe principiul compensării, oferind acoperire pentru daunele materiale produse vehiculului, dar și pentru costurile asociate cu repararea sau înlocuirea acestuia. Astfel, dacă mașina asigurată este implicată într-un accident rutier, asigurătorul își asumă costurile necesare, pentru a o aduce la starea inițială, indiferent dacă proprietarul este sau nu responsabil pentru producerea accidentului.

Asigurarea CASCO este diferită de RCA și oferă protecție suplimentară. Îți recomandăm să te adresezi unui broker de asigurări pentru a descoperi asigurarea CASCO care ți se potrivește cel mai bine. Aici regăsești mai multe societăți de asigurare și polițe care acoperă daune diferite, din care o poți identifica pe cea necesară. Fără o asigurare CASCO, în eventualitatea producerii unui eveniment neplăcut, vei fi nevoit să suporți din propriul buzunar cheltuieli neașteptate pentru care, cel mai probabil, nu dispui de sumele aferente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

2. Avarii diverse

Avarii diverse poate include orice tip de daună. Poate include pagube apărute ca urmare a condițiilor meteorologice extreme sau după dezastre naturale.

Asigurarea CASCO oferă acoperire pentru avariile diverse, inclusiv cele cauzate de forțele naturii, cum ar fi inundație, cutremur sau o furtună. Costurile de reparare sau înlocuire vor fi acoperite de asigurător, în funcție de clauzele contractuale. Asigurarea CASCO poate oferi astfel o protecție esențială în fața unor riscuri.

3. Furt parțial

Furtul parțial, cunoscut și sub numele de furt de componente auto, este un fenomen deloc de neglijat, care afectează numeroși proprietari de mașini. Această situație se referă la cazurile în care anumite piese sau componente sunt furate. Chiar dacă vehiculul nu este furat în întregime, te poți trezi cu costuri semnificative pentru înlocuirea pieselor furate.

Asigurarea CASCO poate oferi protecție în astfel de situații, acoperind costurile de înlocuire a componentelor furate. Cu toate acestea, trebuie să îți spunem că acoperirea poate varia, în funcție de politica individuală a fiecărui asigurator. De aceea, este important să acorzi atenție detaliilor poliței și să verifici dacă cea pe care intenționezi să o achiziționezi acoperă și furtul parțial.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

4. Furt total

În lumea asigurărilor, construcția "furt total" se referă la situația în care vehiculul asigurat a dispărut și nu mai există nicio speranță de a-l găsi. Este o situație pe care nimeni nu își dorește să o experimenteze, dar care poate apărea, motiv pentru care trebuie să fii pregătit.

Polița CASCO este acel contract de asigurare prin care asigurătorul se angajează să acopere daunele produse asiguratului în cazul unui eveniment precum furtul total. În astfel de situații, asigurătorul va acoperi costurile, fie că este vorba despre valoarea de piață a vehiculului sau costul de înlocuire.

5. Vandalism

Vandalismul înseamnă deteriorarea intenționată a unui vehicul. Acesta include zgârierea caroseriei, spargerea geamurilor, tăierea anvelopelor sau orice alte forme de distrugeri provocate de terți.

Polița de asigurare CASCO poate acoperi daunele apărute ca urmare a unor acte de vandalism, însă condițiile și detaliile pot varia. În general, costurile de reparare sau înlocuire a părților deteriorate sunt acoperite de asigurare. Cu toate acestea, este important de precizat că nu toate polițele de asigurare oferă aceeași acoperire.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Ghid pentru alegerea mobilierului interior Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Deși asigurarea CASCO este facultativă, se poate dovedi utilă. Acoperirea exactă poate varia, în funcție de specificațiile poliței CASCO și de compania de asigurări. Înainte de achiziționarea unei polițe, este recomandat să citești cu atenție termenii și condițiile, să înțelegi limitările și excluderile. De asemenea, este indicat să discuți cu asiguratorul pentru a obține clarificări suplimentare. Intră acum online și cercetează oferta brokerului de asigurări pentru a identifica polița potrivită pentru tine!

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri