Din considerente sociale evidente, în trecutul îndepărtat jocurile de noroc erau practicate aproape exclusiv de bărbați. Rolul femeilor în societate era extrem de limitat, astfel că divertismentul asociat cu potențiale câștiguri (sau pierderi) financiare era o activitate destinată celor care se ocupau de partea de bani în familie.

Lucrurile s-au schimbat în lumea modernă, dar sălile de jocuri, turneele de poker și chiar marile cazinouri sunt în continuare dominate de prezența masculină. Motivele țin tot de anumite considerente sociale înrădăcinate în mentalitatea colectivă, dar și de temerile legate de siguranță în cazul multor femei, într-un mediu prezentat în filme și mass-media de multe ori cu aspecte controversate.

Șansa pentru a îmbunătăți proporția femei - bărbați la aceste activități de divertisment, în spiritul egalității de gen, vine din mediul online. Jocurile de cazino pe internet sunt mult mai accesibile publicului feminin, la fel ca pentru cel masculin.

Ca utilizator ce își poate păstra anonimatul, nu te simți judecată, ai mai multă lejeritate în a acționa exact așa cum vrei. În plus, ai maximă siguranță în intimitatea casei tale, de unde poți accesa jocurile preferate - de la sloturi la jocurile de masă de cazinou.

În prezent, cazinourile online oferă servicii de divertisment foarte asemănătoare cu cele din cazinouri terestre - poți juca de exemplu la ruletă, baccarat sau blackjack, cu dealer live. Online ai acces rapid la informații, tutoriale, jocuri fără mize reale, deci te poți pregăti foarte bine înainte de a-ți asuma riscuri la jocuri de noroc - de mare ajutor pentru femei, despre care se spune că sunt mai calculate, mai cerebrale, atunci când este vorba despre decizii financiare. Iată jocuri de cazino pe care femeile le preferă:

Sloturi

Cu reguli simple, dar și o mulțime de teme distractive, sloturile sunt pe placul tuturor. Pe platformele licențiate ale operatorilor de cazino online din România se pot găsi ușor cele mai bune jocuri păcănele de la producători de top precum NetEnt, Playtech, EGT, Play'n GO, Relax Gaming sau Pragmatic Play. Publicul feminin alege în special sloturile cu fructe și cele cu teme inspirate din muzică și filme / seriale de succes. Apreciate sunt de asemenea jocurile de sloturi legate de misterele Egiptului Antic, păcănelele Megaways și cele cu jackpoturi mari.

Ruletă

Cel mai celebru joc de masă de cazino, cel la ruletă, are un farmec special, cu siguranță! Suspansul în momentul rotirii, posibilitatea de a paria pe culoare sau pe număr, atmosfera de ansamblu... totul este deosebit de atractiv, de o eleganță aparte. În general, femeile pot avea un avantaj la astfel de jocuri de masă de cazinou, dacă îți folosesc atu-urile: analiză atentă a șanselor și a mizelor, gândire critică, acțiune responsabilă și... acel simț special feminin, nu-i așa?

Poker

Se spune constant despre poker faptul că este mai mult decât un simplu joc de noroc, este un joc de abilități! Cum altfel s-ar putea explica faptul că există jucători profesioniști de poker, persoane care în mod susținut ajung pe locuri foarte bune în clasamentele de la turneele internaționale de poker?! Dacă ar fi vorba doar despre noroc, ar fi imposibil ca norocul să lovească de atât de multe ori în același loc.

Pentru femei, jocul de poker se potrivește excelent. Acestea au capacitatea de a-și folosi toate simțurile, de a putea ascunde uneori intențiile reale, poate chiar de a intimida adversarii cu privirea, de a-i deruta la masa de joc. Frumusețea feminină este în unele cazuri greu de gestionat pentru bărbați, iar la masa de poker este fair-play să îți folosești toate abilitățile în favoarea ta! Există tot mai multe vedete de gen feminin în lumea pokerului internațional, printre care Maria Ho, Alexandra Botez, Sandra Naujoks, Liv Boeree, Carmen Zăinescu, Vanessa Selbst, Annette Obrestad, Vanessa Rousso.

Importanța jocului responsabil

Egalitatea de gen se aplică și în cazul jocului responsabil: femeie sau bărbat, orice persoană trebuie să acționeze cât mai echilibrat atunci când alege distracția la jocuri de cazino. Norocul este un factor decisiv, deci aceste forme de divertisment pentru adulți trebuie consumate responsabil.

Este important să îți setezi limite de timp și desigur de bani - niciodată să nu depășești bugetul alocat pentru o sesiune sau pentru o perioadă de timp. Experiențele la jocuri de cazino și jocuri de noroc în general sunt plăcute atunci când nu există excese și implicit nici probleme și regrete.

Foto: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri