Big city life: 5 direcții cărora să le acorzi atenție când te muți într-un oraș mare

16 Octombrie 2023 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Atunci când se impune mutarea într-un oraș mai mare, cel mai probabil vei avea o perioadă de adaptare și vei trece printr-o mulțime de schimbări. Fie că te muți doar temporar (școală, detașare de la serviciu) sau ai luat o decizie definitivă, este important ca pentru început familiarizarea ta să fie orientată în 5 direcții principale.

Urmează ca, după ce te simți mai stăpân pe situație, să extinzi raza documentării. Iată care sunt principalele direcții - acordă-ți timpul necesar pentru fiecare dintre ele și bucură-te și de noutățile cu care te confrunți.

Categoria imobiliare

Pasul căutării unei locuințe începe înainte de mutarea propriu-zisă și trebuie făcut cu maximă atenție și seriozitate. În funcție de necesități, poți alege de la o simplă garsonieră cozy, la marginea orașului, până la un apartament cu 3 camere Bucuresti, de exemplu.

Fiecare locație are caracteristicile ei, drept pentru care trebuie să le alegi pe cele care sunt în favoarea ta. Verifică utilitățile, stadiul renovării (dacă este cazul), tipul de cartier, facilitățile suplimentare, vecinii și nu uita să te încadrezi în buget.

Modalități de deplasare

În cazul în care deții o mașină personală, asigură-te că o poți ține în apropierea blocului sau chiar că ai un loc al tău. Orașele mai mari au o problemă specială cu locurile de parcare, așa că o astfel de achiziție poate fi salvatoare. Găsește benzinării din apropiere și reperează parcările și străzile cu sens unic din jurul domiciliului.

Dacă nu ai mașină și contezi pe transportul public, verifică variantele cele mai avantajoase și compară prețul abonamentelor la autobuz, tramvai sau metrou, raportat la perioada de valabilitate, pentru cea mai bună variantă. De asemenea, noile metode de ridesharing pot avea promoții avantajoase. Stabilește-ți concret traseele cele mai importante (spre serviciu, rude, prieteni, centrele comerciale) și îmbină chiar mai multe mijloace de transport pentru o eficiență sporită.

Evenimente

Din fericire, orașele mari chiar au o paletă extrem de largă de evenimente la care să poți participa, fie că vrei să socializezi, să te specializezi făcând un curs sau chiar să mergi la un concert pe care îl așteptai de foarte mult timp. Proximitatea este în avantajul tău, deoarece drumul va fi mult mai scurt decât dacă ai veni din alt oraș.

Există inclusiv evenimente publice care nu percep taxă de intrare sau solicită doar donații modice pentru artiști sau pentru cauze umanitare. În felul acesta, tu petreci clipe frumoase, iar comunitatea din care faci parte ajută oamenii care chiar au nevoie.

Oportunități de dezvoltare

Dacă ești student, te găsești în prima linie a celor pentru care dezvoltarea pe toate planurile este un proces continuu. Totuși, evoluția ar trebui să se întâmple la toate vârstele, așa că dacă nu te încadrezi în zona studenției, tot ai ocazia să descoperi modalități de a-ți cultiva mintea și a învăța mereu ceva surprinzător.

Dacă ai o afacere pe care vrei să o dezvolți, un oraș mare are un plus dacă dorești să găsești colaboratori sau clienți. Mereu se întâmplă ceva într-un oraș mare, așa că fiecare moment poate fi o ocazie de care să profiți, personal și profesional.

Locuri dedicate ție

Fără îndoială că trebuie să găsești și locurile potrivite ție, cu care rezonezi și în care simți că ai vrea să revii indiferent de vremuri. În funcție de pasiunile tale, poți să te simți minunat în parcul mare din apropiere, unde poți face mișcare după bunul plac, sau în cafeneaua retrasă de pe strada cealaltă. Găsește restaurante din apropiere și testează-le, caută magazinele tale preferate din centrele comerciale și formează-ți un obicei să revii mereu în locurile care îți dau o stare de bine.

Ritmul alert al zilelor noastre face ca o mutare într-un nou oraș să fie aproape normalitate. Tocmai de aceea trebuie să folosești perioada de tranziție în avantajul tău, pentru a te simți ca acasă în cel mai scurt timp. Găsește familiaritatea în locațiile noi în care ajungi și bucură-te de fiecare loc nou cu entuziasm. Nu ezita să experimentezi, să testezi și să profiți de fiecare colțișor surprinzător din noua ta locație urbană.

Sursa Foto: Imagine de Pexels de la Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri