12 Septembrie 2023 publicat în Lifestyle 15 share-uri

Primul pas în lumea educației, prima zi de școală, este un moment de mare importanță atât pentru copii, cât și pentru părinți. Emoțiile puternice, bucuria, dar și puțina anxietate fac parte din amalgamul de sentimente pe care părinții le trăiesc în această zi specială.

Indiferent dacă este vorba despre clasa pregătitoare sau despre altă etapă a învățământului, prima zi de școală este un eveniment memorabil, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Părinții au o serie de emoții contradictorii care îi însoțesc în această zi importantă.

  1. Bucuria și mândria - Părinții se simt mândri de copiii lor care fac primii pași spre o nouă etapă. Este momentul în care realizăm că acei mici oameni care ne umplu casele cu râsete și întrebări au crescut și sunt gata să exploreze lumea în afara familiei.

  2. Emoție și anxietate - Oricât de pregătiți s-ar simți, părinții simt o anumită anxietate în legătură cu ceea ce îi așteaptă pe cei mici. Ei se întreabă dacă vor face prieteni, dacă vor înțelege tot ce li se predă și dacă vor face față schimbărilor în rutina lor zilnică.

    Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan
  3. Nostalgie - Primii ani de viață ai copilului au trecut atât de repede și părinții pot simți o doză de nostalgie pentru zilele când bebelușii lor erau dependenți de îngrijirea lor. Începând școala, copiii devin tot mai independenți.

  4. Îngrijorarea - Părinții sunt preocupați de siguranța și bunăstarea copiilor lor, mai ales când aceștia sunt expuși pentru prima dată la mediul școlar. Își fac griji în privința interacțiunilor cu alți copii și cu profesorii.

  5. Entuziasmul - Părinții sunt, de asemenea, entuziasmați de oportunitățile pe care educația le aduce pentru viitorul copiilor lor. Ei văd prima zi de școală ca pe un început promițător și plin de posibilități pentru dezvoltarea și creșterea copiilor lor.

    Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  
  6. Acceptarea - Cu toate emoțiile pozitive și negative, părinții își dau seama că trebuie să îi lase pe cei mici să se descurce singuri și să crească. Această realitate poate aduce cu sine o ușoară senzație de tristețe sau rezolvare.

Pentru părinți, prima zi de școală este un amestec de sentimente care marchează o nouă etapă în viața copiilor lor. Este important să-și exprime dragostea și susținerea pentru cei mici în această perioadă de tranziție și să fie acolo pentru a răspunde întrebărilor și a calma temerile. Cu timpul, emoțiile se vor liniști, iar părinții își vor vedea copiii crește și înflori într-o nouă lume de cunoaștere și experiențe.

Sursă foto - Allexsalon, PublicDomainPict /Pixabey


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri