Împacă-te cu corpul tău chiar astăzi, a purtat multe bătălii nevăzute pentru a-ți păstra sufletul intact în călătoria lui prin această viață

6 Septembrie 2023 publicat în Lifestyle 20 share-uri

Dacă suntem aici și acum citind aceste rânduri, înseamnă că el, corpul nostru, ne-a menținut în viață și ar trebui să îi fim recunoscători, bucurându-ne de fiecare moment al vieții și de fiecare posibilitate pe care ne-o înlesnește pentru a experimenta viața.

Citiți câteva rânduri scrise de poeta și autoarea Donna Ashworth, cuvinte care au făcut înconjurul internetului și au fost popularizate pe diverse rețele sociale. Ele ne amintesc cât de important este să facem pace cu corpul nostru și să fim recunoscători pentru toate eforturile pe care le-a făcut pentru a ne ține în viață și a ne face posibile toate experiențele sufletești prin care am trecut. Dacă am greșit față de el (corpul nostru), l-am criticat sau chiar l-am urât, considerând că nu este suficient de bun, de sănătos sau de frumos, să îi cerem iertare.

Dacă suntem aici și acum citind aceste rânduri, înseamnă că el ne-a menținut în viață și ar trebui să îi fim recunoscători, bucurându-ne de fiecare moment al vieții și de fiecare posibilitate pe care corpul nostru ne-o înlesnește pentru a experimenta viața. Nimeni și nimic nu ne garantează clipa de mâine, așa că să trăim în acum, în acest corp minunat care a făcut tot ce a putut el pentru noi, cum a putut el mai bine, chiar și atunci când i-am vorbit urat sau am gândit urat despre el. Să trăim în acord cu sufletul pe care îl găzduiește, cu cine suntem cu adevărat, onorându-ne ființa în totalitatea ei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Donna Ashworth este autoarea cărților “History Will Remember When The World Stopped: poems from a pandemic”, “I Wish I Knew: Poems to Soothe Your Soul & Strengthen Your Spirit”, “Life: Poems to Help Navigate Life's Many Twists & Turns”, “Loss: Poems to better weather the many waves of grief”.

Donna Ashworth: Împacă-te cu corpul tău

“Împacă-te cu corpul tău chiar astăzi, dragă prietene, căci a trudit ani mulți doar ca să te țină în viață.

A crescut, a înfruntat viruși și boli, a vindecat nenumărate răni și a purtat multe bătălii nevăzute pentru a-ți păstra sufletul intact în călătoria lui prin această viață.

Foto: Lightcube /Shutterstock

Da, s-a schimbat, dar a început să se schimbe încă din ziua în care te-ai născut și va continua să se schimbe până în ziua în care vei muri.

Fă pace cu asta!

Să lupți împotriva acestei schimbări este ca și cum ai încerca să alungi vântul. Zadarnic, fără rost, nu îți va aduce decât nefericire.

Corpul tău te-a servit bine și a făcut asta deși l-ai dezaprobat și l-ai criticat zilnic.

A suferit ani la rând, zile la rând și ore la rând din cauza negativității. A creat conexiuni de la creierul tău la celulele tale deși în mintea ta îi spuneai că nu este suficient de bun, că nu este suficient de atrăgător, că nu este perfect.

Și în fiecare zi în care ai crezut că nu este perfect, el era. Era cu adevărat perfect.

Te-a ținut în viață, ți-a susținut deciziile tale pripite, ți-a contracarat greșelile tale prostești, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a rămâne în joc.

Pentru tine.

Împacă-te cu corpul tău astăzi, dragul meu prieten. Rostește-ți scuzele, îndreaptă-ți greșelile și mergi mai departe cu apreciere.

Arată-ți recunoștință! Ești binecuvântat.

Uită-te în jurul tău, nu toată lumea este atât de binecuvântată. Nu toată lumea respiră, nu toată lumea merge, nu toată lumea prosperă.

Și în timp ce te uiți în jur, observă că nimeni nu este perfect! Felul în care arată un corp nu spune nimic despre forța lui, despre longevitatea lui, despre rezistența lui.

Aceasta nu este o repetiție, tot ceea ce trăiești acum nu se va mai repeta niciodată. Aceasta este singura ta șansă de a trăi frumos, singura ta încercare a unei vieți bine trăite.

Fă-o să conteze.”

~ Autoare: Donna Ashworth, via Facebook

Foto fr si main: Mariia Korneeva /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri