6 Mai 2010 publicat în Lifestyle 11 share-uri

De regula, femeile adora sa se priveasca in oglinda. Sunt insa si situatii in care oglinzile si imaginea reflectata in ele exercita doar... groaza precum in cazul persoanelor care sufera de catoptrofobie sau eisoptrophobia. Nuditatea poate naste uneori temeri nerationale, iar ideea de a fi vazut dezbracata de catre anumite persoane sau de a vedea alte persoane dezbracate se poate transforma la nivel subconstient intr-o spaima de proportii.

Nuditatea poate naste uneori temeri nerationale in mintea unei femei, iar ideea de a fi vazuta dezbracata de catre anumite persoane sau de a vedea la randul sau alte persoane dezbracate se poate transforma la nivel subconstient intr-o spaima de proportii. Spre deosebire de celelalte fobii, gimnofobia poate fi justificata partial prin faptul ca persoanele in cauza au o parere negativa despre propriul aspect fizic, evitand sa-si expuna trupul complet. Aceasta fobie isi poate avea originile intr-un anumit incident din experienta persoanei respective in care a fost expusa in fata celorlalti, asociind aceasta intamplare la nivel mental cu stanjeneala, cu sentimentele de jena si rusine. Prin urmare, gimofobia a luat nastere ca un mecanism de autoaparare in fata unei traume emotionale legate de expunerea goliciunii.

Persoanele care sufera de gimnofobie se tem sa faca dus atata timp cat exista posibilitatea de a fi vazuti, se tem sa-si schimbe hainele de fata cu alte persoane, se tem de propria sexualitate. Bataile iregulate ale inimii, greata, incapacitatea de a putea respira sau accelerarea ritmului respiratiei, transpiratie excesiva, groaza – acestea sunt cateva din simptomele care insotesc pacientul atunci cand este expus la scene de nuditate. Viata lor sexuala poate fi serios afectata caci persoanele in cauza sunt extrem de retinute si tematoare atunci cand vine vorba de contacte intime. Nivelul de frica resimtita de pacient variaza insa de la individ la individ.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Menofobia – Teama absurda de menstruatie

Menofobia este o fobie care provoaca jena atunci cand este adusa in discutie. Menofobia poate fi cauzata de o experienta negativa din trecut legata de menstruatie si sangele menstrual, careia i-au fost atasate in mod subconstient sentimente negative si irationale. Printre simptomele cel mai des intalnite ale menofobiei se numara transpiratia excesiva, senzatia de greata si de gura uscata, incapacitatea de a putea respira, teama de a nu muri, pierderea controlului, irationalitatea, comportamentul deviant, absurd, senzatia de detasare de realitate. De asemenea, menofobia se poate manifesta si printr-un atac de panica in toata regula. Aceasta fobie poate fi vindecata prin hipnoterapie, metoda de psihoterapie ce imbina hipnoza cu sedinte individualizate de consiliere. Prin tratamente specializate, menofobia poate fi minimalizata si adesea eliminata, iar de regula interventiile sunt eficiente si au un efect rapid. Tehnicile de programare neuro lingvistica au si ele un efect pozitiv asupra menofobiei.

Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Profesoară înjunghiată de un elev în timpul orei, la Colegiul „Ion Creangă” din București

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri