12:05, 5 Mai 2010 publicat în Lifestyle

Saptamana trecuta, Belgia a devenit prima tara din Europa care a interzis purtarea valului islamic in spatiile publice. Stirea a facut inconjurul lumii si a dat nastere unor aprige discutii pe seama drepturilor omului si a libertatilor religioase.

Dar, in ce masura se poate vorbi despre libertate atunci cand ne gandim la burka si la niqab, aceste costumatii destinate femeilor, specifice culturii fundamentaliste islamice si care transforma femeile in “umbre” pe intreg parcursul vietii lor?

Valul integral a fost condamnat de politicienii europeni, atat de dreapta cat si se stanga, care il considera o incalcare a demnitatii femeii, dar si un risc pentru securitate in scoli, banci si cladiri guvernamentale. De multe ori, intentiile teroriste au putut fi mai usor ascunse prin intermediul acestor vestimentatii. In Europa, nu rare au fost cazurile in care burka si niqab-ul au fost folosite de criminali musulmani pentru a-si ascunde identitatea in timpul jafurilor si crimelor.

Citeste si:
Pregătiți-vă pentru ziua de 05.05, un Portal numerologic către...
Pregătiți-vă pentru ziua de...

Exista deja discutii ca niqab-ul (vesmantul islamic care lasa descoperiti doar ochii femeii) si burka (vesmantul islamic care le obliga pe femei sa se acopere din cap pana in picioare, putand sa respire si sa vada doar cu ajutorul unei panze mai subtiri care le acopera fetele), sa fie interzise in toata Europa.

Pe de alta parte, in lumea islamica problema a luat o turnura chiar isterica, pentru ca liderii spirituali islamici au gasit vinovatii pentru cutremurele si catastrofele naturale din ultima perioada, si anume femeile care nu respecta codul vestimentar. Astfel, in Iran, femeile bronzate risca inchisoarea, anunta site-ul Care2.com.

Citeste si:
Omar Khayyam: 29 de cugetari ravasitoare despre viata (si durerile,...
Omar Khayyam: 29 de cugetari...
  • Burka – “temnita” femeilor islamice

Burka are originea in tarile arabe in perioada preislamica si este folosita de cei mai fundamentalisti

Sursa foto: Babasteve


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri