24 Martie 2023 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Vara se apropie cu pași repezi, ceea ce înseamnă că este timpul să ieși afară și să te bucuri de soare și de vremea caldă. Este momentul pentru a te reconecta cu familia, prietenii și chiar cu tine însăți/însuți. O vacanță poate face minuni pentru sănătatea ta.

Din păcate, toată emoția și aventurile verii pot face ravagii printre bijuteriile tale (mai ales dacă sunt ornate cu pietre naturale). Expunerea la elemente corozive și condițiile neprielnice pot provoca pierderea strălucirii metalelor prețioase și decolorarea pietrele. Crema de protecție solară, nisipul, transpirația și apa din piscină afectează durabilitatea și aspectul colecției tale de bijuterii din argint

Din fericire, există câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a-ți proteja inelele, colierele, brățările și cerceii, indiferent de metalul prețios din care sunt realizate. Citește mai departe pentru a afla cum poți avea bijuterii strălucitoare și în stare perfectă vară după vară.

INAMICUL NUMĂRUL UNU - SOARELE

Indiferent dacă iubești marea sau muntele, vremea frumoasă și aventurile verii pot expune bijuteriile la riscul de pierdere sau rupere. Pe lângă activitățile zilnice, soarele prezintă anumite riscuri pentru calitatea bijuteriilor din aur sau argint cu pietre prețioase și semiprețioase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Expunerea prelungită la lumină și căldură poate deteriora pietrele organice precum chihlimbarul, coralul și perlele. Lumina și căldura pot cauza, de asemenea, estomparea culorile ametistului, citrinului, agatelor și a topazului. Evitați plasarea bijuteriilor cu pietre colorate lângă fereastră și păstrați-le departe de lumina directă a soarelui.

PLAJE, PISCINE ȘI LACURI

Purtarea inelelor, a cerceilor și a brățărilor la plajă reprezintă un risc uriaș, mai ales dacă intenționați să faceți o baie în apa rece. Degetele tind să se micșoreze în contact cu apa rece, ceea ce poate duce la alunecarea inelelor, fără să-ți dai seama. Cel mai sigur este să păstrezi bijuteriile scumpe acasă, mai ales dacă intenționezi să te apropii de apă.

Clorul prezent în piscine este foarte coroziv pentru majoritatea metalelor, iar expunerea prelungită poate duce la decolorarea și oxidarea podoabelor tale favorite. Nu uitați că plajele, piscinele și lacurile sunt renumite pentru pierderea bijuteriilor! Atunci când ele alunecă de pe mână într-o piscină, este posibil să le poți recupera, dacă nu sunt aspirate într-un canal de scurgere. Pe când, dacă le pierzi în mare, ocean sau lac, este foarte puțin probabil să le mai găsești vreodată în adâncurile valurilor sau în apele tulburi.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Apa sărată și nisipul sunt renumite pentru deteriorarea și decolorarea metalelor. Aurul roz, în special, este foarte susceptibil la decolorare în apa sărată, deoarece este un aliaj care conține aur și cupru. La fel argintul 925 (aliaj de argint cu cupru). Nisipul de pe plaje vă poate deteriora bijuteriile deoarece este foarte abraziv și poate zgâria metalele prețioase. În plus, acesta poate slăbi montura pietrelor, blocându-se în setările bijuteriilor.

Cele mai multe pietre prețioase sunt poroase, ceea ce înseamnă că pot absorbi umezeala și sarea din aer. Acest lucru provoacă pierderea jocului de culori și a strălucirii gemelor.

DRUMEȚII LA MUNTE

Dacă vă plac drumețiile în aer liber vara, probabil că vă apărați de țânțari folosind spray-ul împotriva insectelor. Aveți grijă, însă, că aceste spray-uri nu se înțeleg prea bine cu bijuteriile! Ele vă pot transforma rapid accesoriile strălucitoare în piese plictisitoare și terne. Dacă vi s-a întâmplat asta, nu vă supărați. Vă recomandăm o curățare profesională la un bijutier.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Pe lângă spray-ul împotriva insectelor, crema de protecție solară poate provoca degradarea bijuteriilor. Uleiurile esențiale din loțiuni și parfumuri se pot acumula pe pietre, provocând apariția unui strat inestetic de culoare galbenă, care în timp poate distruge gemele.

Cel mai bine, dați-vă jos bijuteriile înainte de a folosi produse cosmetice sau spray-uri împotriva insectelor.

CĂLĂTORII CU AVIONUL

Călătoria este cea mai bună parte a verii pentru mulți, dar poate fi periculoasă pentru bijuteriile noastre. Riscul de a pierde obiecte de valoare este crescut. De aceea, atunci când alegi accesoriile pentru vacanță optează pentru cele care se potrivesc cu majoritatea ținutelor. Cu cât iei mai multe bijuterii la tine, cu atât crește riscul de a le pierde în timpul călătoriei sau de a le uita în hotel, la piscină, etc.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Totuși, dacă nu te poți despărți de colecția ta de bijuterii cu pietre prețioase, rezistă tentației de a pune toate piesele într-o singură geantă. În schimb, împachetează bijuteriile individual. Unele pietre și materiale sunt mai durabile decât altele, iar împachetarea lor împreună poate face ca pietrele mai dure, cum ar fi diamantele, să zgârie materiale mai moi, cum ar fi aurul, perlele sau opalul.

Nu puneți niciodată bijuteriile valoroase în bagajul de cală! Depozitați-le într-o geantă de mână pentru a vă asigura că sosesc în siguranță la destinație. La urma urmei, bagajele de cală se pierd uneori...

Când ați ajuns la destinație, depozitați-vă bijuteriile într-un seif, ori de câte ori este posibil. Ca un mijloc suplimentar de protecție și liniște sufletească, puteți lua în considerare asigurarea bijuteriilor in timpul călătoriei. Aceasta nu poate proteja valoarea sentimentală a pieselor, dar poate proteja valoarea lor monetară, în cazul în care sunt pierdute sau furate.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

BIJUTERII STRĂLUCITOARE VARĂ DUPA VARĂ

Când vine vorba de a vă păstra bijuteriile strălucitoare și în siguranță, îngrijirea și întreținerea de rutină vă pot scăpa de griji. Podoabele Mele recomandă ca la final de zi, cu o lavetă de curățare specială, să înlăturați depunerile de transpirație și produsele cosmetice de pe pietre și metale prețioase.

De asemenea, puteți clăti bijuteriile cu apă și săpun înainte de a intra seara la duș. Sau cel mai bine, achiziționați o soluție profesională de curățare a bijuteriilor prin scufundare, care in câteva minute redă strălucirea acestora.

După cum am aflat deja, este indicat să dați jos bijuteriile ornate cu pietre înainte de a intra în apă sau de a vă expune la soare. Păstrarea lor într-un loc sigur și uscat, poate însemna diferența dintre a le purta din nou și a le pierde pentru totdeauna!

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Caria dentară – ce este și cum se tratează

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri