Suntem in criza de orice. De timp, de ani, de liniste, de repaus, de viata, de iubire, de impacare, de taceri si de cuvinte. Suntem vesnic in criza de bani. In criza cu noi insine si cu valorile noastre. In criza cu cei din jur. In criza cu iubirile si perspectivele noastre de fericire. Suntem in criza cu visurile noastre. Suntem in criza cu sperantele noastre. Suntem in criza de prietenie.

Dar, una peste alta, avem nevoie de prieteni la fel cum avem nevoie de aer, de ploaie, de un dus cu apa rece. Avem nevoie de prieteni la maturitate la fel de mult cum avem si la tinerete. Avem nevoie sa ne racorim sufletul. Avem nevoie de un sfat sincer. Iar tu, ca si mine, ai nevoie de o persoana care sa sufere doar pentru tine -SINCER, care sa se bucure cu si pentru tine, care sa iti fie alaturi – fara sa se prefaca, fara a avea pretextul sangelui din vine. Daca suntem in criza de prietenie, atunci am face bine sa iesim din ea altfel s-ar duce pe apa sambetei din lumea asta si tot ce e ramas pur, adevarat in ea...

Familia nu poate tine locul unei familii, la fel cum familia nu poate inlocui o prietenie. In copilarie, prieteniile vin si pleaca. In adolescenta, vin, pleaca si vin din nou. In tinerete, din toate prieteniile care vin, unele pleaca si altele raman pentru mai mult timp. La maturitate, te alegi cu prieteniile pe care le-ai cules in tinerete. La maturitate, o prietenie adevarata este aur. Asa se spune. Asa se crede. Asa se simte la 30 -40 de ani. Este adevarat ca la maturitate culegi ceea ce ai semanat in tineretile tale cele mai fara de minte? Este adevarat ca la varsta maturitatii prietenia ar trebui sa existe deja si doar sa fie consolidata?

Fiecare dintre prieteni are o familie, un job, un sot, copii de crescut. Nu este greu sa legi noi prietenii, insa este greu sa treci la un nivel avansat de prietenie si sa depasesti nivelul de suprafata de care ne impotmolim de obicei. Ca orice relatie interumana, prieteniile cer timp si efort ca sa fie construite si multi dintre noi au timp si disponibilitate doar pentru o prietenie de suprafata. Prietenia este insa sublima pentru ca in ciuda tuturor crizelor din viata ta, mereu, cateodata, datorita ei, din cauza ei, te apuca... sa te daruiesti. Gratis. Dezinteresat. Cu funda reala de sinceritate. Cu inima deschisa larg. Curata de data aceasta.

Foto interior: Hepta.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri