Chiar daca femeile sunt mai predispuse decat barbatii de a dezvolta sentimente de anxietate, temeri sau fobii, nici barbatii nu sunt exclusi de pe aceasta lista neagra. Va prezentam un top 5 al celor mai neobisnuite fobii carora cei din sexul puternic pot cadea prada:

Predispozitia spre dezvoltarea anumitor fobii a existat dintotdeauna chiar daca de-a lungul lantului evolutiv a fiintei umane multe dintre cauze si circumstantele care au condus la nasterea fobiilor au disparut sau au fost anihilate. Fobiile pot ajunge sa ne controleze viata si sa preia controlul asupra noastra. Fobiile pot fi ingrozitoare, pot fi justificabile sau dimpotriva irationale, insa un lucru este sigur: fobiile pot constitui o realitate neplacuta chiar si in zilele noastre. Chiar daca femeile sunt mai predispuse decat barbatii de a dezvolta sentimente de anxietate, chiar daca, conform psihologilor, sunt mai susceptibile de a dezvolta temeri si fobii, nici barbatii nu sunt exclusi de pe aceasta lista neagra. Va prezentam 5 dintre cele mai neobisnuite fobii carora reprezentantii sexului puternic pot cadea prada:

5. Venustrafobia – Frica de femeile frumoase

Retail jobs

Venustrafobia este teama exagerata pe care anumiti barbati o simt fata de femeile frumoase si atragatoare si este incadrata in randul fobiilor sociale, fiind asociata unei comunicari sociale deficitare. In prezenta femeilor atragatoare, cei afectati de o astfel de fobie se panicheaza si isi pierd controlul. Sentimentul de anxietate si frica se intensifica, iar comunicarea sociala devine imposibil de realizat caci individul este incapabil sa adreseze persoanei respective vreun cuvant. Printre simptomele fiziologice ale acestei fobii se numara si: pierderea respiratiei sau o respiratie neregulata, transpiratia excesiva, senzatia de greata, tremurat, palpitatii, incapacitatea de a vorbi, de a gandi sau de a gesticula, senzatia de detasare de realitate sau chiar un atac de panica in toata regula.

4. Phalacrofobia – Frica de a nu cheli

Citeste si:
Efectul de pendul: Între online și interacțiunea reală
Efectul de pendul: Între...

Definita ca o frica nefireasca si persistenta de a nu cheli, din ce in ce mai multi barbati devin victime ale acestei fobii. Teama de a nu ramane fara podoaba capilara este declansata la nivel subconstient ca un mecanism de aparare in legatura cu un anumit eveniment sau trauma anterioara prin care individul a trecut. Simptomele difera de la persoana la persoana, insa aceasta fobie se poate manifesta prin incapacitatea de a putea respira, prin batai neregulate ale inimii, prin greata, prin senzatia de uscaciune, prin transpiratie excesiva, prin marirea brusca a pulsului. Phalacrofobia poate avea un impact negativ asupra calitatii vietii, conducand la atacuri de panica, la sustragerea de la anumite activitati si la autoizolarea de persoanele apropiate sau de colegii de serviciu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri