Masajul este o terapie, înainte de toate. Fie că vorbim despre rolul lui terapeutic sau despre felul în care te simți psihic după o ședință de masaj, specialiștii terapeuți s-au pus de acord: mesajul este primul pas către o sănătate de fier.

Care este primul lucru pe care îl faci atunci când simți un disconfort la nivel fizic? Cel mai probabil alegi un analgezic sau un antiinflamator, obișnuit fiind să ai mereu una dintre variante la îndemână. Cum ar fi însă dacă nu ai mai apela la "farmacia de acasă" și ai descoperi o altă modalitate de a trata durerile?

„Masajul cu pietre calde este un aliat de nădejde în terapia durerii și un remediu excelent pentru contracturi, pentru zonele tensionate care și-au pierdut din mobilitte și prin reducerea semnificativă a inflamațiilor.ăCăldura pietrelor vulcanice, corelată cu tehnica de masaj profund, ameliorează într-o mare măsură problemele din zona cervicală, cele lombare și cele de umeri, datorate atât unei posturi incorecte, cât și sedentarismului.”, explică Dan Bujor, terapeut masaj cu bambus.

Ai auzit de nenumărate ori de masajul cu pietre calde, însă nu ești pe deplin convins că merită să îl încerci? În afara faptului că este una dintre cele mai vechi tehnici folosite pentru relaxare, masajul cu pietre calde întregește conceptul de “terapie prin masaj”.

Pietrele încălzite pot fi poziționate de-a lungul coloanei verticale, pe piept, pe picioare, pe regiunea abdominală sau chiar pe față, în funcție de afecțiunile ce necesită remediere: tensiuni musculare, insomnii, stres, anxietăți, imunitate scăzută etc.

De asemenea, masajul cu pietre calde se numără printre cele mai eficiente remedii atât în cazul durerilor musculare și a oboselii resimțite după efort fizic intens la sala de sport, cât și în situațiile în care psihicul nu mai face față stresului cotidian și volumului de task-uri.

Căldura emanată de rocile vulcanice favorizează din start relaxarea și starea de bine, iar la final te simți plin de energie și pregătit să răspunzi oricărei provocări.

Masajul cu pietre calde elimină stările de epuizare fizică și mentală

Masajul cu pietre calde elimină stările de epuizare fizică și mentală. Acesta este, pe de altă parte, un tip de masaj perfect recomandat pentru această perioadă în care trecerea de la sezonul de vară, la cel de toamnă, își lasă puternic amprenta pe starea noastră de sănătate. Cu toții ne simțim mai obosiți, există tot soiul de durerii care ne strică dispoziția, iar masajul cu pietre calde, explică Dan Bujor, tehnician masaj cu bambus, este una dintre cele mai eficiente soluții care să reducă aceste neplăceri.

„Prin masajul cu pietre calde se urmărește îmbunătățirea fluxului energetic în întreg organismul, stimulând astfel circulația sangvină și limfatică. Atunci când circulația sangvină crește, crește și procesul de detoxifiere al ficatului și rinichilor, aceasta generând echilibrul întregului organism”, explică Dan Bujor, terapeut acreditat masaj cu pietre calde.

Masajul cu pietre calde. 5 beneficii reale asupra organismului tau

- detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor de la suprafața pielii;
- îmbunătățirea activității sistemului limfatic și sangvin;
- îmbunătățirea afecțiunilor osteo-articulare;
- diminuarea spasmelor musculare;
- reducerea sau eliminarea durerilor acute sau cornice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri