8 Noiembrie 2022 publicat în Lifestyle 168 share-uri

Suspectați că ați putea fi însărcinate, pentru că v-a întârziat menstruația? Nu are niciun sens să stați cu emoții – în ziua de azi, testele de sarcină vă pot ajuta să aflați răspunsul în doar câteva momente. Iar dacă alegeți să folosiți un test precum Surecheck, indiferent unde vă aflați, aveți garanția unei precizii a rezultatului de peste 99% încă din prima zi de întârziere a ciclului menstrual.

Este incredibil că, în urmă cu numai 20 de ani, femeile nu aveau un astfel de privilegiu. De-a lungul secolelor, testele de sarcină au luat numeroase forme, ba chiar au presupus și metode mai neobișnuite precum... testarea pe un iepure, șobolan sau broască.

4.000 de ani de căutări pentru un test de sarcină precis

Istoria ne arată că primele teste de sarcină sunt tot atât de vechi precum piramidele din Egipt. Vechii egipteni au fost cei care au presupus în mod corect, în urmă cu mai bine de 4.000 de ani, că atunci când o femeie așteaptă un copil, compoziția urinei sale se modifică.

Cum făceau egiptenii testul de sarcină și cum interpretau rezultatul? Se credea că, dacă o femeie urinează pe semințele de grâu și orz, germinarea acestora poate indica nu doar dacă există o sarcină, ci și care va fi sexul viitorului copil. Dacă semințele de orz germinau și creșteau, însemna că era însărcinată cu un băiat. Dacă grâul era cel care creștea, se considera că se va naște o fată. Testul era considerat negativ în cazul în care niciuna dintre semințe nu germina.

Test de sarcină efectuat pe… animale

Este vorba despre așa-numitul "test A-Z", dezvoltat în 1927 și denumit după descoperitorii săi, soții Aschheim-Zondeck. În această perioadă, oamenii de știință știau deja ce era acel lucru din urina unei femei care putea fi un indicator al sarcinii – este vorba despre hormonul hCG (gonadotropina corionică umană) sau "hormonul sarcinii". Cu toate acestea, A-Z Biotest nu are suficientă precizie, este destul de scump, consumator de timp și, de asemenea, oarecum inuman. Această modalitate de testare presupunea ca urina să fie injectată într-un animal care nu s-a maturizat încă sexual. Victimele metodei au fost șobolanii, iepurii și broaștele. Dacă, după injectare, animalul intra în călduri, atunci testul de sarcină era considerat pozitiv.

Drumul către testul de sarcină modern făcut acasă

În anii 1950 și 1960, biotestele au fost înlocuite de imunoanalize pentru detectarea hCG. Până în anii 1970, aceste teste de sarcină au devenit treptat tot mai frecvent utilizate, dar erau încă efectuate exclusiv în laborator, iar raportarea rezultatului dura aproximativ două ore.

Data de naștere a testului de sarcină pe care îl putem realiza acasă este undeva prin anii ’70. Nu vă gândiți, totuși, că dacă se puteau face acasă, testele erau și ușor de realizat. Pe atunci, testul făcut acasă era un fel de trusă pentru experimente chimice, cu soluții, eprubete pentru testare și necesitatea de a amesteca urina pentru a raporta rezultatul. De asemenea, era necesar să se aștepte două ore pentru a obține rezultatul. În plus, nu era nici pe departe suficient de precis - rata de rezultate fals negative era chiar şi de 20%.

Testul de sarcină cu precizie de 99.99%

Vremea testelor de sarcină moderne făcute acasă a început în anii 1990, când trusele chimice au fost înlocuite de banda de testare pe care o cunoaștem astăzi.

Realizată dintr-un material poros, banda are o "zonă de reacție" care găzduiește anticorpi speciali. În cazul posibilei prezențe a hCG în proba de urină, are loc o reacție între hCG și anticorpii respectivi, ceea ce determină o colorare a benzii într-o zonă bine definită (cea de-a doua linie de pe testul de sarcină).

Cu testele de sarcină Surecheck puteți obține rapid un rezultat, chiar în prima zi de întârziere a ciclului menstrual. Acestea utilizează tehnologia Colloidal Gold, datorită căreia rezultatul testului are o precizie de peste 99% dacă este utilizat corect, adică din prima zi de întârziere a menstruației. Testul Surecheck Streamer are un design elegant, este compact și extrem de ușor de utilizat, indiferent de locul unde vă aflați. În plus, nu aveți nevoie de un recipient de colectare a urinei sau de pipetă. Atât de simplu, atât de precis!

Când este momentul potrivit să faceți un test de sarcină?

S-a constatat că, abia începând cu prima zi de întârziere a menstruației, concentrația de hCG din urină este la un nivel suficient de ridicat astfel încât rezultatul unui test de sarcină să fie de necontestat. Eliberarea hormonului hCG în organism nu începe imediat după fertilizarea ovulului, ci după implantarea acestuia în uter. Apoi, concentrația de hCG din organism începe să crească brusc, dublându-și nivelul la fiecare una sau două zile. Prin urmare, dacă vă grăbiți să faceți un test de sarcină înainte de prima zi de întârziere a ciclului, nivelurile hormonale vor fi foarte diferite și puteți obține un rezultat fals negativ.

Probabil că sună ciudat, dar, într-un stadiu mai timpuriu, testul de sarcină poate, de asemenea, să raporteze un rezultat fals pozitiv.

Acest lucru se întâmplă atunci când, la câteva săptămâni de la concepție, femeia a suferit un avort spontan (așa-numita sarcină chimică), de care este posibil să nu fie conștientă. Simptomele tipice ale acestor avorturi spontane timpurii pot fi confundate cu debutul menstruației, deoarece includ sângerări și dureri abdominale. Astfel, ne putem trezi cu un test pozitiv efectuat prea devreme și, în mod surprinzător, să obținem un rezultat negativ într-o etapă ulterioară.

Când să folosiți testul Surecheck, dacă aveți un ciclu neregulat?

În acest caz, așteptați 19 zile de la data presupusei concepții, apoi faceți testul de sarcină. În cazul în care rezultatul este negativ, se recomandă efectuarea unui al doilea test, în termen de 48 de ore, pentru a valida rezultatul. Pentru a calcula ziua ideala, vă poate fi de ajutor şi calculatorul de pe site-ul Surecheck. Tot pe acelaşi site veți găsi şi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre testele de sarcină.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri