Timp... nu exista un dusman mai mare decat timpul, o notiune mai concreta si mai abstracta pe care sa o condamni. Pacatul tau de amanta incepe cand nu-ti mai ajunge timpul, cand iti doresti sa te trezesti intr-o dimineata pregatind cafeaua si micul dejun, intrebandu-te cum ar fi daca ai fi tu... alta, sotia.

Mi se pare atat de dureros, speculat si hidos felul in care oamenii pun in balanta sotia si amanta incat nu mai lasa loc de altfel de cuvinte. Prea mult zgomot pentru ceva nu vrea sa faca zgomot, prea multa valva, prea mult urat si grotesc... Dreptatea nu exista nicaieri. Nu suntem intotdeauna ceea ce ne-am dori. Nu ne alegem pe cine sa iubim. Ne aruncam singuri in rau chiar daca stim ca raul o sa ne inghita cu totul de dorul unor iubiri care sa ne arda, sa ne consume, sa nu ne lase niciodata vii, pe care sa le duci cu tine in sufletul infierat, in tacere, in mormant, pe care sa nu le strigi sau sa le expui altora decat atunci cand se vor fi incheiat. Pentru ca vrem sa facem din viata noastra o poveste de viata neobisnuita indiferent de banalul care ni se asterne la picioare.

Timp... nu exista un dusman mai mare decat timpul, o notiune mai concreta si mai abstracta pe care sa o condamni. Esti impotriva lui, contra, pornita sa-l judeci si sa-l arati cu degetul, sa invingi in lupta ta cu el, nu plangi -caci ti-ai facut-o cu mana ta, dar iti spui, incerci sa te convingi ca meriti mai mult, mai mult timp. Poti lupta cu tine si te poti invinge, dar nu te poti preface ca nu-ti doresti altfel, constant, nelimitat.

Nu alegi tu sa fii amanta. Nu alegi tu pentru tine, ci sufletul tau. Nu te afecteaza sa iubesti barbatul alteia si sa-i furi ei din timp caci ai invatat sa te multumesti, sa traiesti intens si sa te bucuri de putinul timp de nebunie si iubire pe care il primesti, pe care il obtii. Ai invatat sa nu regreti, sa nu ceri, sa nu implori, ci sa astepti... intotdeauna rabdatoare, fara lacrimi si isterii, cu zambetul pe buze, fericita ca iubirea ta (si a alteia) s-a intors la tine. Asa arata inceputul. Asa este la inceput. Crezi ca te poti descurca cu apasarea constiintei de intensitatea unor clipe de iubire cum nu iti va mai fi dat sa traiesti in viata ta.

Dar apoi constati ca nu ai niciodata un Craciun suficient de intreg incat sa simti bucuria de a-l petrece alaturi de cineva, nu ai niciodata un concediu complet de Paste ca sa simti pacea si linistea impartita cu cel iubit. Ai doar doua zile pe saptamana, din aceste doua zile pe saptamana scazi mult, prea mult din cele 48 de ore... Beneficiezi de unele plecari ale lui in “delegatii”, dar “delegatiile” sunt mereu prea scurte... Asa te trezesti intr-o zi ca ai nevoie sa descoperi ca dragostea ta dureaza mai mult decat o noapte si sa se poate prelungi si intr-o dimineata de luni. Pacatul tau de amanta incepe cand nu-ti mai ajunge timpul... cand iti doresti sa te trezesti intr-o dimineata, sa-i pregatesti cafeaua si micul dejun, sa te intrebi cum ar fi daca ai fi tu... alta, sotia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri