Rețetă de gogoși la cuptor pentru copii. Uite cum poți prepara acest desert fără pic de ulei sau prăjeală

17 Iunie 2022 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Gogoșile sunt unul dintre cele mai iubite deserturi ale copilăriei, însă nu trebuie neapărat să folosim ulei sau prăjeală. O variantă mult mai sănătoasă, dar la fel de gustoasă sunt cele făcute la cuptor, cu glazură de ciocolată.

Gogoșile sunt unul dintre cele mai iubite deserturi ale copilăriei, însă nu trebuie neapărat să folosim ulei sau prăjeală. O variantă mult mai sănătoasă, dar la fel de gustoasă sunt cele făcute la cuptor, cu glazură de ciocolată.

Chiar dacă timpul de preparare este mai lung decât în cazul gogoșilor clasice, la sfârșit vă veți convinge că a meritat așteptarea.

Ingrediente:

200 mililitri lapte gras

500 grame făină

70-80 grame zahăr brun

1 ou

50 grame unt, neapărat la temperatura camerei

esență de vanilie/portocală/lămâie

10 grame drojdie uscată/ 25 grame drojdie proaspătă

200 de grame de ciocolată cu lapte/albă/amăruie - pentru glazură

Mod de preparare:

Laptele se încălzește, după care se pune peste el drojdia, jumătate din cantitatea de zahăr și se lasă să se odihnească câteva minute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Într-un bol încăpător se pune făina, amestecul de lapte cu drojdie, oul, esențele și cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr. Se ameastecă cu o lingură din lemn, până când toate ingredientele sunt încorporate. Ulterior se pun și cele 50 de grame de unt și se frământă amestecul, până când aluatul devine elastic, suplu și nelipicios.

Se pune la loc călduț, acoperit cu un prosop și se așteaptă ca aluatul să își dubleze volumul.

Când aluatul a crescut suficient, se presară puțină făină pe blatul de lucru, se așează aluatul și se întinde cu un sucitor. Gogoșile se vor forma prin decuparea unui cerc, cu ajutorul unui pahar.

Se pun în tava de copt, se bagă la cuptorul preîncălzit și se lasă aproximativ 15 minute. Este nevoie ca gogoșile să fie răcite complet înainte de a le glazura.

Ciocolata se topește la microunde sau la bain-marie și se pune într-un bol suficient de încăpător pentru a afunda gogoșile.

Pentru a se forma glazura, acestea se pot pune în frigider pentru 10 minute. Asta dacă micii pofticioși mai au răbdare :)

Poftă bună!


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri