Vârsta de 6 ani reprezintă un prag important în dezvoltarea copiilor. Odată depășită perioada grădiniței, pregătirea pentru școală îi face să se simtă deja „mari”, așa că preocupările lor sunt pe măsură. În această perioadă, copiii încep să înțeleagă conceptele de cooperare și sunt nerăbdători să se joace mai mult cu prietenii. 

Pentru că au învățat cum să-și regleze emoțiile și sunt capabili să-și comunice nevoile, alegerea unui cadou pentru un copil de 6 ani poate fi destul de facilă. Va trebui doar să ai destul timp la dispoziție pe care să îl petreci alături de el, astfel încât să afli ce își dorește, care sunt ultimele modele de jucării lansate de companiile de profil și dacă a văzut ceva interesant pe la prieteni. Pe lângă aceste informații importante, adaugă și câteva calități pe care să le găsești la jucăriile respective, cum ar fi dezvoltarea abilităților motrice, rezolvarea problemelor sau încurajarea imaginației.

Chiar dacă prieteniile sunt din ce în ce mai evidente la copiii de 6 ani, trebuie reținut faptul că ei preferă să se joace în grupuri de același sex. Fetele au grupuri mai mici, de 2-3 persoane, iar băieții preferă grupurile mai mari. Alegerea unor cadouri care să încurajeze cooperarea și activitățile petrecute împreună este esențială.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Bineînțeles că nu doar jucăriile sunt importante, așa că poți apela și la hăinuțe colorate și imprimate cu personajele favorite sau decorațiuni pentru camera lor. Cu toate acestea, cel mai recomandat este să optezi între jocurile educative sau o multitudine de experimente pentru copii, iar bucuria pe care o vei citi pe fața celui mic te va convinge că ai făcut cea mai potrivită alegere.

Patru idei de cadouri

  1. Set de walkie talkie

Este o jucărie potrivită atât pentru băieți, cât și pentru fetițele cu spirit de cercetaș. Indiferent dacă vor să pornească într-o aventură sau dacă vor să-și împărtășească în siguranță cele mai importante secrete, copiii se pot baza pe setul de walkie talkie. Avantajul este că poate fi utilizat și în aer liber, dar și în interior, iar rezultatul va fi o distracție continuă ce poate dura ore în șir.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Leagăn pentru toată copilăria
  1. Smartwatch pentru copii

Un device similar setului de walkie talkie, smartwatch-ul are în plus câteva jocuri simple, dar și posibilitatea pentru tine de a-i vedea în timp real locația. Îmbinând plăcutul cu utilul, un smartwatch pentru copii este ideal la această vârstă, deoarece îl ajută să-și câștige independența și să extindă teritoriul personal. În acest fel, va putea să exploreze zone din ce în ce mai îndepărtate, în timp ce tu îi vei putea urmări traseul, știind că este în siguranță.

  1. Puzzle

Reprezentând o modalitate excelentă pentru a dezvolta inteligența, puzzle-urile sunt și un cadou grozav pentru un copil de 6 ani. Alege unul cu o imagine atractivă, eventual cu personajele preferate sau cu teme din natură și, după finalizarea lui, veți avea un tablou excelent pentru camera celui mic. Atunci când rezolvă un puzzle, copiii își dezvoltă motricitatea fină, antrenându-și mușchii mici de la degete, își exersează perseverența și abilitățile de rezolvare a problemelor. Așezarea pieselor în locul potrivit reprezintă un exercițiu bun pentru coordonarea ochi mână, iar timpul petrecut în fața imaginii ajută la creșterea capacității de concentrare pe o singură activitate. O altă caracteristică importantă a jocurilor de puzzle este că ajută la dezvoltarea memoriei, fiindcă juniorul va trebui să își aducă aminte imagini, culori și locații, dar și strategii complicate pentru a le combina.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR
  1. Bicicleta

Este cadoul ideal pentru a face multă mișcare și a petrece timp în aer liber. Bicicleta îl va ajuta pe cel mic să își dezvolte mușchii de la picioare în special, dar și simțul echilibrului. Alături de prieteni va face multe expediții în parc, dar în același timp, bicicleta este un bun pretext pentru lungi plimbări în familie.

Alege oricare dintre cadourile de mai sus, iar sărbătoritul de 6 ani va fi mai mult decât încântat. Va beneficia, în același timp, de activități distractive, dar care îi vor oferi și posibilitatea de a se dezvolta armonios.

Foto fr si main: Alejo Miranda /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri